Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Jag STRAVA:r också!

Fick tips om coola appen STRAVA i vintras av Robbin, en gammal klasskompis från LiU som nu jobbar på reklambyrå i Colorado där saker händer lite snabbare än här hemma. Hämtade hem den direkt, han brukar ha grymt omdöme – vill minnas att det var från honom jag fick en invite till gmail när det betatestades såväl som tipset om Facebook när vi läste första året med grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet 2006. Lääängesedan men gmail och fejsbook är ju fortfarande vardagsmat.

Var inte helt imponerad dock. Brukar sällan bli imponerad av något annat än min Garmin – den loggar puls och rutt och hastighet och allt möjligt fiffigt som jag sedan tankar upp på Funbeat. Har testat lite alla möjliga andra appar som Funbeats egen app, Endomondo och Runkeeper – men de drar mest en massa batteri och gör ingenting bättre än Garmin. Avfärdade tyvärr även Strava lite väl snabbt som en riktigt snygg men rätt tråkig app. Läste inte riktigt in mig och hittade ingen annan, förutom min gamla klasskompis på andra sidan Atlanten, som använde det. Amerikanerna Stravade – svennebananerna gjorde det inte. Testade ett par gånger när jag glömt ladda Garminbatteriet men sedan fick det vara. Men nu ska jag nog ge det en chans till.

Nyligen bloggade både Henrik Öijer och Åsa Eriksson om Strava-appen och då gick det upp för mig att man kan registrera segment (rundor eller sträckor) man ofta cyklar och det är då det roliga börjar, det är då det blir TÄVLING och då vaknar jag ju gärna till.

Tillexempel finns ju både MTB-slingan i Vrinnevi och Oskarshällsbacken inlagd och jag testade igen under ett distanspass i veckan (telefonen dog visserligen innan jag var färdigcyklad, det går att synka med en hel del gps-klockor, men dessvärre inte Forerunner 305 som jag har) och har lagt in två sträckor jag ofta kör som segment. En ganska kort och kuperad landsvägsrunda ut mot Doverstorpstrakterna och landsvägsbiten mellan Hasselbacken där jag bor och Nya Finspångsvägen. Så fort jag blir av med förkylningen ska jag lägga in fler, och hoppas att fler Norrköpingscyklister illa kvickt börjar använda Strava så vi kan tävla och bli kungar och drottningar och köra skiten ur varandra ännu mer!

 

0

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  Lina
  8 juli, 2012 at 16:57

  Tack för din kommentar! 🙂

  Kul med en cykeltjej!! Hit kommer jag och läser fler gånger! 🙂

  • Svara
   elna
   8 juli, 2012 at 19:30

   Tack själv Lina – du är välkommen tillbaka; jag kommer definitvt att kika in hos dig igen!

 • Svara
  Alexandra
  10 juli, 2012 at 19:40

  Jag har Garmin Forerunner 305 och laddar upp mina pass på Strava från den utan problem!

  • Svara
   elna
   10 juli, 2012 at 22:50

   Smart – jag läste igenom lite snabbt på deras hemsida och hittade inte 305 där, kul att det funkar ändå, tack för tipset!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.