Elna Dahlstrand
Cykelblogg

La lepre stanca – måndagsrunda

Passade väl på att stanna i Småland en extra dag för att cykla lite med människor jag mest känner via twitter. Drog med Jimmy & mamma och körde måndagsrunda med härliga La Lepre Stanca-gänget; snygga och trevliga cyklister som ordnade finfin runda med många backar. Och då pratar vi lååånga, branta småländska backar – som får östgötska backar att se ut som små gupp. Gillar’t – och hade en riktigt kul runda!

Mamma, jag & Jimmy

Min urstarka mamma, jag och supersnabba Jimmy. Foto: La Lepre Stanca

Eftersnack på Mariebo vändplan

Eftersnack i Mariebo. Foto: Bimmsbike Bilden är tagen efter att en del cyklister droppat av – det var ett stort gäng som rullade iväg ett par timmar tidigare.

Dagens QOM-skörd

Pinnade på rätt bra. Flåset kändes segt men benen ganska pigga – skönt eftersom det inte funkade över huvud taget i går – en bra revansch blev några lätta Strava-Queen of Mountains (snabbaste kvinna) på fina segment kring Jönköping. I näst får jag ta i ordentligt! En kul detalj här är att det finns ett par Stravande tjejer som kört några av segmenten – riktigt roligt att faktiskt ha förtjänat sin QOM – hoppas jag får behålla dem!

 

0

You Might Also Like...

7 kommentarer

 • Svara
  Ingrid
  21 augusti, 2012 at 07:06

  Damn vad du scorade! Klappa dig själv för det där! Starka ben! Och du som inte ens kört mycket landsväg på sistone?
  Hoppas vi får prova på de där backarna i oktober 😉

 • Svara
  elna
  21 augusti, 2012 at 08:48

  Jag har inte kört alls mycket på sistone, förutom Cykelvasan, – varken lvg (lite trött på asfalt just nu) eller mtb (trasig cykel) – så det här var med trivselkilon och hela faderullan – ska nog kunna slå mig själv enkelt i näst jag kör samma backar.

  Det blir backar i oktober – jag lovar; kanske inte just de här – men branta fina backar blir det 🙂

 • Svara
  Bimms
  21 augusti, 2012 at 21:26

  Den där mamman är nog mer seg och envis än urstark, men det går att ta sej upp för branta backar med det också!

 • Svara
  Lina
  23 augusti, 2012 at 20:26

  Härligt starka ben!!

 • Svara
  » Knäpp träningsvecka elna dahlstrand - Illustratör, skribent & grafisk formgivare som alltid vill cykla lite till. Allra helst i skogen.
  26 augusti, 2012 at 20:05

  […] juni 2009 26 augusti, 2012Kommentera FormKnäpp träningsveckaHar inte cyklat sedan i måndags och MR med La Lepre Stanca. Jag är inte motiverad att sätta mig på racern och har ingen som rycker tag i mig och drar i väg […]

 • Svara
  Katarina
  31 augusti, 2012 at 19:03

  Vilken shape din mamma ligger inne med!!
  Grymt taggad jag blir att hålla formen resten av livet 🙂

 • Svara
  elna
  2 september, 2012 at 12:06

  Eller hur! Mamma är en fantastisk inspiration. Började med MTB på riktigt för fyra år sedan, innan dess alltid tränat – orientering, löpning, landsvägscykling, vandring. Ett grymt exempel på att träning är en livsstil oavsett var man befinner sig i livet. Hon är grym!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.