Cykelblogg

Livet med en pinne!

Ni vet den där känslan när man är ute och går i skogen och hittar en riktigt bra pinne. Få saker slår en riktigt bra pinne. Lite så känns det när man blivit kompis med MAQ-övningar.

En alldeles vanlig rundstav (eller jeanapinne som vi säger i den del av Småland jag kommer ifrån, eftersom grundaren av rundstavsfabriken i Ölmstad heter Jean) är allt som behövs. Har man ingen rundstav kan man göra MAQ-övningar med en gardinstång, sopkvast eller något annat pinne-aktigt som finns hemma. Man blir stark, seg och rörlig och i mitt fall – håller ihop svaga punkter och skador så att det går att cykla. Det kan kännas lite fånigt i början – som att det inte riktigt ger effekt att hålla på att greja med en sketen liten pinne utan vikter? Men jodå – det ger verkligen bra effekt eftersom kroppen blir vikt och pinnen ett stabilt och innovativt redskap. Skulle vilja lära mig ännu mer om den här typen av träning – är det någon av er som har lästips?

 

Gymmade med Tobbe i morse. Uthållig styrka, bollövningar och så pinnen såklart!MAQ-morgon på judoklubben

1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Bimms
  6 oktober, 2012 at 21:34

  Tror det var den här boken jag lånade av en fd sjukgymnastarbetskamrat. Bara MAQ från pärm till pärm! finns på Bokus
  http://miroforlag.se/produkt/muscle-action-quality-maq/

  • Reply
   elna
   8 oktober, 2012 at 17:49

   Bra tips! Den ska jag låna.

  Kommentera gärna, då blir jag glad!