Cykelblogg

Ramla runt

Men ramlade väl lite i går då. Tappade kontrollen i nedförsbacke och fjongade rakt in i spenaten. Grusväg med frusna hjulspår är inte att leka med. Skenbenet tog hela smällen mot en flat och fin stenbumling. Fick en liten skråma i ansiktet och en gren i örat samt en rejäl smäll på höften som grädde på moset. Men behöver inga plåster eller annat krafs, hade änglavakt, landade mellan stenar och allt sånt där och blev mest sjukt rädd och fick väldigt ont. Sådär ont att man inte ens bryr sig om hur det gick med cykeln men gjorde ett försök att mörka hur ont tills det inte riktigt gick att sätta ned foten ordentligt. Slutade med en för-säkerhets-skull-röntgen som visade precis det jag hoppades på: inga skelettskador. Och om man inte har brutit benet kan man cykla – så det var precis det jag gjorde i morse. Cykla går nämnligen bra – att gå är lite kinkigare, men funkar rätt bra idag. Lyxproblem. MEN – måste sluta ramla runt och måste sluta att alltid landa på samma ben. Man kan ju sprida ut blåmärkena över kroppen kanske?

Inledde således söndagsmorgonen med att hoppa i (nåväl, försiktigt trassla ned diverse blåslagna kroppsdelar i) cykelkläderna och njuta av 25 fina kilometer stökig Kolmårdsterräng. Det var riktigt jobbigt i början, hjärtat dunkade hårt, hårt, hårt av rädsla för att ramla igen. Tror det var bra att jag körde – lite precis som att folk som rider säger att man måste upp på hästryggen direkt så är det nog bra att få upp ramlade cyklister i sadeln igen.

Såhär gick det med cykeln. En ful skada i lacken. 20121028-211159.jpg

Uppförde mig dramatiskt i väntrum. 20121028-211228.jpg

 

Kalasväder idag! Sol och några minusgrader. Det här glada gänget körde runt Stora och Lilla Älgsjön, mycket roliga stigar! 20121028-211418.jpg

 

Goa gubbar! 20121028-215913.jpg

 

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  » Nejmenhej. Och välkommen! elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?
  18 maj, 2013 at 17:51

  […] lågt lufttryck i däckenJobbar med reklam, kommunikation & marknadsföringCyklar mig lyckligRamlar oftast så jag skaffar mig konstiga ärr på vänster benGillar StravaNuvarnade form: får mina […]

 • Reply
  » Pratar ut: relationen till kolfiber elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?
  28 augusti, 2013 at 08:10

  […] klara av. Det var det coolaste jag varit med om i cykelväg och då älskade jag min Richmond. Den slängde av mig i en nedförsbacke och jag spenderade lite tid på akuten men både cykel och jag var hel. Stora […]

 • Kommentera gärna, då blir jag glad!