Videobloggat: planka uppochned med katt

Någonstans i en sms-konversation med fokus på träning kom jag och vännen J in på plankan. Vi har tävlat i jägarvila innan och där blir jag helt utklassad, men kaaaaaanske att jag skulle ta honom i planka. En stund senare messade han att han testat och stod i 3.10 (är dock övertygad om att han klarar mycket längre om han hade någon som livepeppar). Hursomhelst – där började min idiotgen vakna litegrann. Tävla är ju kul. Dessutom har Ingrid skrivit lite om sitt plankan battle i några inlägg nu – och det inspirerar också. Senare kom ett träningslåtstips. 4 minuter och 16 sekunder ös. Bestämde mig för att försöka stå hela låten i planka. Helt övertygad om att jag skulle klara det.

För att få lite virtuell pepp filmade jag kalaset. Man måste ju ha bevis om det går ap-bra! Fast vände såklart telefonen uppochned, och det är ju lite överdrivet typiskt mig, men samtidigt rätt skönt – man vill ju inte bli misstagen för moderiktigt videobloggproffs. Katten Pixel gjorde sitt bästa för att höja spänningen genom att inledningsvis bita lite i datorskärmen och sedan spatsera runt och kela och spana, för att avslutningsvis sätta sig i trappen och stirra med förskräckta små ögon. Den gillar inte mjölksyrasur matte som låter och svär.

Misslyckades och har satt upp ett nytt mål. Jag byter låt till Lose Yourself med Eminem, den är 5.20 och om en månad ska jag planka mig igenom hela låten. Lätt plätt. (Och då ska det vara en stabil kvalitetsplanka. Punkt.) Tills dess:  Varsågoda, en knasboll som plankar uppochned tillsammans med en katt.

 

0

16 Comments

 1. Anonym 20 november, 2012 at 05:57

  Grymt, jag antar utmaningen – för det var väl en utmaning?! 😉 Jag laddar med Eminem och kör igång träningen genast 🙂

  Reply
 2. Sandra Almer 20 november, 2012 at 06:00

  Ok, det är ju lite fuskigt att anta utmaningen som Anonym 🙂 Inte riktigt min mening…

  Reply
  1. elna 20 november, 2012 at 08:23

   Klart vi gör en utmaning av det! Kul 🙂

   Reply
 3. Ingrid 20 november, 2012 at 09:29

  Men vad härligt att du också börjat planka! Och bra grej detta med att ha en låt att stå igenom istället för att kolla på klockan. Vi kan battla över nätet! Jag följer dina framsteg och ska uppdatera om mina egna 😉

  Reply
  1. elna 20 november, 2012 at 12:05

   Tänkte testa om det är lättare att lura psyket med hjälp av en låt. Enkelt mål också 🙂 Det blir en bra core-vinter detta, the battle is on!

   Reply
 4. Karin 20 november, 2012 at 10:47

  Hahaha, fantastisk film – i all sin enkelhet 😀
  Katter och plankan är en spännande kombination. Pälsbollen här hemma brukar gärna vilja hoppa upp på min rygg när jag kör, det blir satanas tungt med en 4 kgs klump i ländryggen.
  F.ö. blir jag också pepp på att anta det här som en utmaning 🙂

  Reply
  1. elna 20 november, 2012 at 12:06

   Grymt! Kul med fler som antar detta som en utmaning – om trettio dagar står vi hela Lose Yourself! Heja oss!

   Reply
 5. Pingback: Svettigt trainerpass och Plankan-utmaning « ALMSAN

 6. Pingback: » Gym och en planka Mia Kromnow - Den som tycker träning är roligt – tränar för lite!

 7. Pingback: » Massor av plankor – är du med? elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?

 8. Pingback: Ska vi planka?! JA! - Endorfinkick

 9. Victor Adolfsson 24 november, 2012 at 12:36

  Härligt kul initiativ. Måste prova en gång innan jag kan anta en sådan utmaning officielt men superkul ide, (och söt träningskompis du har i katten 🙂 )

  Reply
 10. Pingback: » En dag som idag som idag… elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?

 11. Pingback: » Plankutmaning – uppdatering och ny tid! elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?

 12. Pingback: » När jag är med i plankan-utmaning Johanna

 13. Pingback: » Om ni inte har tröttnat på plankutmaningen… elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.