Plankutmaning – uppdatering och ny tid!

Det är väl dags för en ny planka! (Gammal planka hittar du här och här.) En mycket trött och opepp elna – kanske inte lika kul åt rätt håll. Dessutom filmat med frontkameran på iphone och man åmar ju sig en aning mer än nödvändigt när man ser sig själv. Men hur som helst – jag gjorde en liten hemlig deal med mig själv – om jag klarade över 4 minuter ska jag få köpa en sak jag hittade idag men tyckte var lite ovärd pengarna. Jag gjorde det – nu blir det till att skämma bort sig med kul grej. Kaaaaanske bloggar den, fast det är lite fånigt. Ungefär som att videoblogga – en aning på gränsen till okej. Men varsågoda – mer rörlig planka, nu extended version – fyra härliga minuter och tio sekunder:

Och KUL att så många bloggkompisar plankar. Heja oss!!!

 • Mia plankar
 • Ingrid (som faktiskt var först med att blogga planka och vars instagramflöde inspirerade mig att komma igång) plankar
 • Helena plankar
 • Linn plankar
 • Sandra plankar
 • Karin plankar
 • Viktor är med och plankar
 • Hasse plankar
 • Karla plankar
 • Emma plankar
 • Johanna plankar
 • Ooooh, har jag missat någon? Förutom alla fantasiska människor som hakat på utmaningen utan att ha en blogg. För blogg är ju inget krav för att skaffa sig lite bättre core – nu kör vi vidare, du är väl med? Behöver man pepp kan jag förresten avslöja att det funkar att koppla upp sig mot bra träningskompis via skype och slänga sig ner i plankposition!
0

15 Comments

 1. Helena Enqvist 27 november, 2012 at 23:09

  Haha, härlig inställning Elna. “det är kul när det gör ont”.
  Bra jobbat! Grymt:) Vilken tid.

  Kul med videoblogg, sen undrar jag i mitt stilla sinne till varför jag sitter och tittar på en planka i 4 minuter *skratt* Och så klart blogga om det du köpte;)

  Funkar det med typ en ny cykel om man klarar 4 minuter? Eller det kanske var att ta i.

  Reply
  1. elna 27 november, 2012 at 23:12

   Helena, jag har just köpt en ny cykel, men jag tänker att om du klarar 5.20 är det absolut ny cykel som gäller! Min pryl var lite småfånig, men jooo – jag kaaaaaaanske bloggar den 😉

   Reply
 2. Hasse 27 november, 2012 at 23:31

  Inspirerande! Blev plötsligt sugen på att göra en planka innan jag somnar. Nej just det, är ju sjuk…
  Kul att du videobloggar och involverar missarna lite också!

  Så snart jag blir frisk så ska jag KROSSA mina ynkliga 1.24 jag fick till i veckan. Hur svårt ska DET vara liksom? 🙂

  Reply
  1. elna 27 november, 2012 at 23:37

   1.24 var bara lite uppvärmning och dessutom höll du ju på att bli sjuk! Krya på dig ordenligt först och kör gärnet sedan!

   Reply
 3. Kalle 28 november, 2012 at 11:22

  Härligt jobbat…men vilka blåmärken på bena du har 🙂

  Helt säker på att du snart klarar över 5 min…bara andas 😉

  Reply
 4. Pingback: » Blåmärken och guld elna dahlstrand - Jag vill alltid cykla lite till! Vill du hänga med?

 5. Bimmsbike 28 november, 2012 at 18:52

  Får jag vara med och leka planka? Fast jag inte har nån blogg? 5 min ska väl inte bli så svårt att fixa *kaxig*

  Reply
 6. Anna Jansson 28 november, 2012 at 23:16

  Hahaha underbar film och underbar inställning. Starkt jobbat!!

  Reply
 7. Pingback: 28 november, 82.4kg, Plankan-utmaning | FutureIntel

 8. Karla 29 november, 2012 at 08:46

  Grymt!! Fast det ser så sjukt jobbigt ut att jag nästan svettas av att titta på. Jag behöver skaffa pannben..

  Reply
 9. Merve 29 november, 2012 at 12:30

  Heja Elna! Bra jobbat! Snart är det 5 min som gäller! Världsrekordet ligger visst på 1:24:07 så det finns väl massa utvecklingspotential för oss! Jag har testat plankan två gånger med bästa tid på 5:14. Hoppas det blir massa utmaningar! Kram Merve

  Reply
 10. Merve 29 november, 2012 at 12:30

  Heja Elna! Bra jobbat! Snart är det 5 min som gäller! Världsrekordet ligger visst på 1:24:07 så det finns väl massa utvecklingspotential för oss! Jag har testat plankan två gånger med bästa tid på 5:14. Hoppas det blir massa som utmanar! Kram Merve

  Reply
 11. Lina 29 november, 2012 at 14:55

  Kul med videoblogg! 🙂 Snygg jobbat! Grymt med 4 min planka! Blev plötsligt taggad för plankutmaning!! 🙂

  Grymt snygg belöning!!

  Reply
  1. elna 29 november, 2012 at 23:22

   Jaaaa, är du med i utmaningen Lina? Vore kul 🙂

   Reply
   1. Lina 5 december, 2012 at 19:48

    Hur går utmaningen till? kan man hoppa på nu? 🙂

    Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!