Det blev cykel

20130114-112347.jpg

Det blev cykel igår – velade en stund och kom fram till att jag inte hade lust att sätta mig i bilen utan hoppade upp på härken och trampade mot motionsspåren här i Svärtinge för att kolla om det fanns bra spår. Om det gjorde det var planen att vända hem och byta till skidor, om inte – cykla vidare. Det blev cykla vidare – spåren var riktigt trista och trasiga; inte ompreparerade sedan den nya snön kom efter slaskperioden.

Gav benen vad de tålde på min gamla Nishiki istället. För några år sedan, när jag började träna igen efter en vild karriär som partypingla, var den det bästa jag någonsin cyklat på. Älskade den och har haft så mycket kul på den – men nu tjänstgör den som vinterhärk. Flera kilo tyngre än min kolfiberpärla och med extra tunga, billiga dubbdäck och ett baknav som kraschar när som helst (måste trampa i nedförsbackar tillochmed) – men det är ju kalas för benen att trampa tungt om vintern – ska köra distans på den och få starka, fina ben till våren.

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!