Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Livsstilperspektiv: vi är grymma!

Igår blev vi sittandes ett tag efter spinningen och samtidigt som Mia, Karla och jag stretchades ömma muskler kom vi att prata om hur andra reagerar på en livsstil som för oss är är helt normal. Jag har fått prata mycket cykel de senaste dagarna – har ju bytt jobb och mina nya kollegor har varit nyfikna på cyklandet, och så är det ju oftast när man träffar nya människor. De är väldigt nyfikna på träningen.

För mig och för människor jag spenderar mycket tid tillsammans med är det normalt och självklart att träna minst en arbetsvecka per månad. Vi lever i en värld där alla springer halvmaror som ingenting, vi cyklar mil efter mil på träning och satsar på supersnabba tider på lopp som Vätternrundan och Cykelvasan. Vi kör långlopp på MTB, tycker att tävlingar är världens roligaste utmaning, vi äter som hästar, vi tycker inte att det är konstigt att cykla eller springa i snö, is och minusgrader och normaltillståndet är att ha ont någonstans. Alltid lite skadad eller sliten på något ställe. Slutsatsen blev att vi sällan reflekterar över hur grymma vi är som balanserar vanliga jobb och liv med fantastiska prestationer. Emellanåt kan jag fundera över varför människor jag träffar är så fascinerade över hur mycket jag tränar eller att jag cyklar på stigar i skogen. Men när jag tänker efter – det är ganska coolt och inspirerande med människor som gör sådana saker. 9.11 runt Vättern på en budgetracer i aluminium är faktiskt någonting att hänga i granen. Likaså att i vuxen ålder ha bytt livsstil från partypingla till cyke som kan cykla både uppför och nedför hyfsat tricksigt steniga, rotiga stigar. Och människor som brinner för något är alltid inspirerande och jag brinner ju för cykel, träning och en sund livsstil. Grymt!

0

You Might Also Like...

7 kommentarer

 • Svara
  Katja
  23 januari, 2013 at 15:20

  Otroligt bra och rätt skrivet! Hade detta varit Twitter så hade jag “retweetat” dig 😉

  • Svara
   elna
   23 januari, 2013 at 18:59

   Tack! Och bra påminnelse om att twittra länken – det brukar jag ju men glömde! <3

 • Svara
  Helena Enqvist
  23 januari, 2013 at 19:53

  Riktigt bra skrivet Elna! Du formulerade det jag har haft i huvudet länge. Det som jag tycker är normalt tycker inte så många i min omgivning. Får som du många frågor om träningen, tiden jag lägger etc. Lika ofta blir jag i frågasatt vad gäller min cykling, min i andras ögon lite för stora träningsmängd. Är jag det minsta trött beror det självklart på att jag tränar för mkt och bäst vore om jag taggade ned. Lika ofta som jag får stå upp för mitt aktiva val på fritiden lika sällan i frågasätts de andras inaktivitet som är mer ohälsosamt. (Nu blev jag visst långrandig)

  • Svara
   elna
   26 januari, 2013 at 21:58

   Du blev inte långrandig – tvärtom, jag är jätteglad att du kände igen dig!!!

 • Svara
  Läsvärt | Anna Jansson
  23 januari, 2013 at 20:33

  […] ganska dålig och tråkig debattartikel och kompenserade det med två riktigt bra inlägg. Läs om Elnas (och oss andras?) livsstilsperspektiv.  Läs sen också Sofias inlägg om Barbie och de signaler […]

 • Svara
  Ingrid
  24 januari, 2013 at 20:17

  Men vad bra du är Elna! Du satte verkligen pricken på i:et där och fick oss alla att klappa oss lite extra på bröstet 🙂 tack!

  • Svara
   elna
   26 januari, 2013 at 21:58

   Tack Ingrid! <3

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.