Raggarduscha!

Har idag finurlat lite på hur jag ska lösa cykelpendlandet nu när jag jobbar på ett ställe utan dusch. Jobbet är kanonkul, har sällan trivts så bra med tillvaron – men att inte kunna duscha är ju en omställning. La ut en tråd på fejjan och har kommit fram till att jag nog blir en raggarduschande människa framöver. Duscha på kvällen, cykla till jobbet och tvätta av sig på toaletten med tvål och blöt handduk verkar vara ett sätt som funkar för flera och jag ansluter nog.

Skulle såklart kunna duscha på gymmet men har kort på gym lite för långt härifrån och har absolut inte budget för ytterligare kort även om det vore kanonbra. Så att åka buss eller raggarduscha verkar vara lösningarna att välja på – och åka buss känns inte som ett alternativ – att inte cykelpendla är ju att dö en smula!

Hur gör ni med cykelpendlandet? Är alla mina fina läsare lyckliga dusch-duschare eller har jag några raggarduschare som hänger här?

0

12 Comments

 1. Anna Jansson 4 april, 2013 at 13:19

  Ibland går det att lösa ett duschkort på gymmet nära, alltså deala lite om att du bara ska använda duschen. Kanske är värt att kolla upp?

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:48

   Smart! Ska kolla om det känns som att raggarduschandet inte håller.

   Reply
 2. Katja 4 april, 2013 at 15:25

  Jag är så lyckligt lottad att jag har dusch och bastu på jobbet. Nyttjar dem både morgon och kväll 😉 Finns det ingen simhall i närheten där du jobbar, alt. kolla med närliggande kontor om de har duschar? Och så tycker jag att du borde snacka med din arbetsgivare, dusch känns ju nästan som ett måste på ett modernt kontor…

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:50

   Bastu!!! Vardagslyx deluxe! Finns ngt gym med knasiga öppettider men inget som är en perfekt lösning.

   Reply
 3. Micke E 4 april, 2013 at 20:40

  Jag har sån tur att det finns ett nyrenoverat omklädningsrum med dusch på jobbet, och ett torkrum som de svettiga och blöta kläderna får torka i. Och ett skåp där det hänger ett par olika uppsättningar kläder i. Sen brukar jag ibland ha sån tur att jag hinner smita in på friskis på vägen hem och köra ett speedgympass med dusch på vägen hem.

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:51

   Lyxigt! Skönt med gympapass innan man kommer hem också, färdigtränad och glad 🙂

   Reply
 4. Eskil 4 april, 2013 at 21:20

  Jag har lyxen att ha ett stort fint omklädningsrum på jobbet. Cykeln ställs in och vaktas av G4S så tar även finfin hojen emellanåt.

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:51

   Cykelvakt! Nominerar härmed ert kontor till Kontor of the Year! Grymt fint ju.

   Reply
 5. BrittMarie 4 april, 2013 at 21:39

  Att klä sej alldeles för tunt och kanske inte trycka på allt man orkar på väg till jobbet gör att det funkar fint att bara tvätta av sej lite lätt!
  Hälsningar från En Som Vet…

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:52

   Har testat – funkar alldeles utmärkt! <3

   Reply
 6. Bruse 5 april, 2013 at 17:48

  Cyklar alltid i merinoull, sen är det bara 8 km, så jag blir aldrig genomsvettig. Så det blir en snabb pappershandduksavtorkning och superfuskstretchning på toan och sen ombyte jag alltid har en hög av på jobbet.

  Reply
  1. elna 8 april, 2013 at 09:52

   Fler raggarduschare alltså. Det funkar ju faktiskt hur bra som helst 🙂

   Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.