Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Dags för midsommarfylla!

Midsommar mina vänner, det är ju fantastiskt fint. Vänner och familj samlas, leker, umgås och njuter av en fin helg tillsammans. Äter god mat, dukar vackert, plockar fram något somrigt ur garderoben och firar ljusa nätter. För många också en ganska jobbig högtid. Det är ju nämligen nästan alltid någon som blir för full och gör bort sig när spriten ska fram. Midsommarfylla är ju verkligen ingen höjdare.

Har du provat att skippa nubben, skåla i bubbelvatten (släng i några frusna hallon, det blir kalasfestligt) och vakna pigg på midsommardagen? Ta en promenad innan daggen lättat, känna in sommarens alla dofter och ladda om batterierna inför resten av helgen utan ett huvud tungt från snaps som egentligen inte alls är särskilt gott.

Om inte kanske det är dags? Om inte för din egen skull, så kanske i alla fall för kidsen runt omkring dig?

Kan vi inte hjälpas åt att se till att det på varje midsommarfest där det finns barn även finns åtminstone en vuxen som inte druckit alkohol. Bli trygghet och omtanke istället för snapsfull och oskarp. Kom igen nu, skit i nubben, den är ju ändå rätt äcklig, ta en cola med kidsen istället! Jag gör det.

0

You Might Also Like...

2 kommentarer

 • Svara
  Sandra Almer
  20 juni, 2013 at 21:12

  Samma här! Och jag blev så sjukt sugen på alkoholfri öl häromdagen, så jag väljer det även imorgon 🙂

 • Svara
  Karla
  24 juni, 2013 at 13:08

  Midsommar är fantastiskt fint! Du är alltid välkommen att fira med oss! Skratt, sång, dans och god mat. Ingen blev full, flera var nyktra. Inga problem. =)

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.