Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Och så var det där med 2013

Årets pryl: Mina gula X-Kross. Älsk, jag måste passa på att göra lite reklam för dem. De är så himla bra. Och fina – men jag måste erkänna att jag var skeptisk till gula bågar först, tyckte nog att vita eller svarta var coolare, men Johan på X-Kross trodde att de skulle bli fina ihop med nya klubbkläderna. Han hade rätt – supersnygga, och nuförtiden matchar de ju även cykeln. Mina favvoglas är de klara spegelglasen – brillorna är en grej jag verkligen inte vill vara utan!

xkross

Årets coolaste: Kärleken. Den stora kärleken.

Kärlek!

Årets racerrunda: 18-milaren. Jag bestämde mig för att cykla från Norrköping till Huskvarna och fick med mig massor av folk på vägen. En del cyklade med hela vägen, en del följde med en bit – och fikapausen i Väderstad var episk. Allt var episkt med den turen förresten. Vädret, sällskapet, medvinden, fikapauserna, den slitna känslan i benen efteråt och 18 mil som blev 20. (Dock var jag inte helt bäst på att göra en rejsreport om det, hmmmm, bakläxa…) Vill göra fler sådana äventyr i vår!

episkt

Årets antiklimax, antiantiklimax och megaantiklimax: När jag inledde säsongen med att krascha sönder min MTB och det tog nästan två månader innan jag fick en ny ram. Ledsen tjej som tappade formen. När den nya ramen kom gick den sönder på nolltid (tack till Öster Cykel som fixade iväg den på grymt bra lagning). Vi hann väl knappt bygga ihop den innan överröret förolyckades i ny vurpa. Skitkolfiber tyckte jag. Otur tyckte väl de flesta. Ledsamt hur som helst, men det blev ju himla bra till slut ändå.

Krascha lite kanske?

Årets bästa cykelupplevelse: När jag testade min nya 27,5″ MTB i skog första gången. Tur att det vi haft barmark för jag var skeptisk först, men det visade sig att Mårten på Team Sportia Ekhagen i Jönköping ordnat fram en cykel som är helt fantastisk. Som om det inte vore nog matchar den både både X-Kross-brillor och klubbkläderna. Och är grym på stig.

Nya pärlan, min fina gulsvarta Richmond med 27,5"-hjul

Årets omställning: Jag bytte jobb två gånger (trivs förresten så himla, himla bra på mitt nya jobb) och efter mycket funderande bestämde vi oss för att flytta ihop i Huskvarna. Hemigrationen gick snabbt som attan eftersom vi hittade lägenhet nästan direkt och nu saknar jag Kolmårdsskogarna men tycker att det är spännande att upptäcka Jönköping-Huskvarna med nya ögon efter att ha varit bosatt i Norrköping i över sju år.

Kolmårdsskog - foto: Jimmy Mattsson

Årets favvofärg: gul!

Gul. Jaune. Yellow. Love!

Årets jag-hade-inte-klarat-mig-igenom-det-helskinnad-utan-er: Tobbe. Sara. Karla & Mia. Jimmy. Cykliga vännerna i Norrköping. Ickecykliga vännerna. Familjen.

Årets ego-boost: Statistiken! 21 000 unika besökare. 102 000 sidvisningar. Och so far 167 likes på fejjan. <3

Årets lopp: Cykelvasan. Jag gjorde en bra tid trots obefintlig träning – en fin överraskning!

Årets tankeställare: Kraft & Balans analys av hur mina kostvanor och vad det gör med mig.

Årets följetång: Förkylningarna. Tror det blev 13 stycken. Det är inget man blir stark och vältränad av, de gjorde kaos med mig!

Årets mardrömsvärsta: Alfa-1-antitrypsinet. Blodprovet som visade att jag hade en brist på ämnet som bildas i levern och sedan lägger sig som ett skyddande lager mot yttre påverkan i lungorna. Utan alfa-1-antitrypsing får man gräsligt läskig leverpåverkan och otäcka lungsjukdomar. Veckorna som gick mellan andra blodprovet och lungröntgen var hemska, jag var så himla rädd. Lättnaden var enorm när beskedet var bra. Bristen är ganska liten och jag har 97% lungfunktion och om jag fortsätter leva som jag lär; utan alkohol, tobak och med träning – kommer jag inte att märka av det mer än att jag numer släpar runt på Bricanyl just-in-case.

lungorna

Årets plats: Öland. Kärleken tog med mig till sin ö och jag föll pladask, så galet vackert, så lugnt, så enkelt att koppla ned, så galet jobbigt att cykla i motvinden.

Älska Öland

Årets mest lästa och kommenterade: När jag berättade för er att jag haft lite problem med alkohol. Jag berättade om ett riskbruk som periodvis var väldigt onyttigt och om att jag förra hösten blev medlem i IOGT-NTO och lättnaden det innebar. Ni kände igen er, många kände igen sig och jag fick så många mejl och meddelanden att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till, det blev så mycket känslor. Tack, ni är bäst.

Och så lite extra kärlek till några som hjälpt till eller samarbetat under året men inte blivit omnämnda (har jag glömt någon får ni säga till så jag vet om att jag ska skämmas): Wgaard Design, Kolmårdsbiken, Norrköpings Cykel & Motor, Mera Lera 12h & Ryggcity.

2013 blev verkligen inte som jag tänkt mig. Det har varit ett av mina jobbigaste år någonsin (dock ej i cykelväg), men också ett av mina bästa. Många tårar men också många skratt och lite mer skinn på näsan. Jag känner mig förväntansfull inför 2014, jag tror det blir spännande!

 

1

You Might Also Like...

1 kommentar

  • Svara
    Kalle
    30 december, 2013 at 19:20

    Härligt att du är på “hjulen” igen på många olika sätt och att livet trots törnar och annat fortsätter att visa dig hur fin den kan vara. Har vi tur så blir det mer “gula” soliga dagar med mycket värme, kärlek och liv….Gott nytt år vännen!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.