Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Gult!?!

Jag hjärtar gult. Som solen. Som kreativ energi. Som en ledartröja. Som tussilago, smörblommor och ängabollar.  Som detaljerna på min fina Richmond. Som mina X-Kross.

Jag hjärtar däremot inte CSS och HTML – jag är grafisk formgivare med extrem förkärlek till tryck. Så igår när jag installerade ett nytt tema på bloggen för att inspirera er och mig själv lite mer, för att få en responsiv blogg åt alla er som läser via mobila enheter och för att få lite större bilder och därmed motivation till något annat än mobilbilder (jo, det finns en systemkamera i hushållet även om man inte kan tro det – det är mest J som plåtar)…ehh – var var jag nu?

Jo – jag vet att gult på vitt ger absolut lägst läsbarhet, det lär man sig tidigt när man pluggar grafisk design om man inte har listat ut det tidigare – men jag hann inte fixa klart. Så om ni står ut med gula länkar tills i kväll eller så så ska jag fixa – promise!

Förutom att länkarna syns lite taskigt – visst blev det galet mycket bättre?

Richmondarna

0

You Might Also Like...

11 kommentarer

 • Svara
  Simon
  20 februari, 2014 at 11:54

  Ja, mycket bättre. Läser nästan alltid på mobil, uppskattar nya temat!

  • Svara
   elna
   20 februari, 2014 at 14:44

   Bästa Simon, jag tycker det är så kul att du läser bloggen. Krama om familjen från mig!

 • Svara
  Katja
  20 februari, 2014 at 13:26

  Superfint nytt tema! Jag diggar skarpt gula länkar (kör på gula hovers i mitt tema) men du kan ju typ, göra den gula färgen lite grumligare så syns den mer om du vill behålla gult 😉

  • Svara
   elna
   20 februari, 2014 at 14:43

   Japps, ska fixa ngt bättre. Bara gjorde ngt supersnabbt, lite typiskt mig – måste smida medans järnet är varmt etc 😉 Gult ftw!

  • Svara
   elna
   20 februari, 2014 at 21:01

   Ska prova och blanda in lite mer rött i den så det går mer mot orange än det gjorde från början. Vi får se var det börjar – jag gillar att testa saker live 🙂

 • Svara
  mikael
  20 februari, 2014 at 14:16

  Jag minns förr när folk skulle göra sina egna hemsidor, innan det fanns färdiga tjänster som bloggar etc. Då kunde man se alla möjliga och omöjliga färgkombinationer som gjorde texten i princip oläsbar. Det finns värre saker än gult på vitt, även om det inte är en speciellt bra kombination heller.

  Riktigt snygg och stilren blogg i alla fall. 🙂

  • Svara
   elna
   20 februari, 2014 at 14:42

   Jag knackade HTML på nittiotalet. Hade en sida uppbyggd i frames dedikerad till Bob Marley innehållandes väldigt mycket blinkande gif-bilder. Galet.

   • Svara
    mikael
    20 februari, 2014 at 17:47

    Känner igen det, jag började med webbdesign 97 och man stoppade in massa gifanimationer och allt annat man hittade och trodde var bra. Det snurrade och blinkade överallt. 🙂

    • Svara
     elna
     20 februari, 2014 at 21:02

     Så himla fint det var! Önskar lite att jag kunde hoppa in på min Marley-sida och fnissa lite. Kanske dags att googla fram hamster dance 😉

 • Svara
  Henrik (@sherpan)
  20 februari, 2014 at 18:34

  Nu känner jag mig oerhört dum. Ett inlägg enbart för min kommentar på insta 😉

  Nya desigen är toppen! Grymt mycket bättre och bra med responsivt. Nu konsumerar jag dina rader främst via RSS men kommer ju givetvis in då och då.

  • Svara
   elna
   20 februari, 2014 at 20:59

   Men oj, du behöver inte känna dig dum, för då känner jag mig dum! Fick massor av kommentarer och tillochmed mejl, och är såklart superglad att ha läsare som vill hjälpa – men jag vet ju att det är ett big nono, men i ett försök att få gult där det var svart tröttnades det i går kväll! Nu ska här ändras! Gula kramar till dig!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.