Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Wåffelkrossad

Det var Wåffelcross igår, på den permanenta cross-banan på det nedlagda sommarlandet i Jönköping. Serpentiner, gräsbackar, sandhinder, sönderkört gräs och hala kurvor – varannan söndag hela hösten; ett fantastiskt arrangemang som verkligen passar alla.

WåffelregistreringFör 40 pix får man leka cykelkross med hela Jönskvarna, man får wåffla, korv, dricka och skriva sitt namn på en lapp och vara med i en utlottning av pinaler. Win! Foto: J Bäreteg

Om det kändes bra igår? Nej. Jag blev wåffelkrossad när kroppen protesterade varenda meter – det fanns inte minsta gnutta pangpang i benen. Jag ville mest kliva av. Men lyckades plocka fram pannbenet som fick mig att fortsätta; ett långsamt varv i taget. Jag rullade igenom sista varvet och körde totalt två varv färre än för en månad sedan. Då var cykellyckan total, igår var den mer måttlig, fast det är ju rätt viktigt att ha skitdagar också, det kan inte vara kul jämnt.Trött WåffeltjejTungrampat när kroppen inte är pigg. Foto: J Bäreteg

Men det fanns annat som var kul. Tillexempel att Björn och Johan kom dit – det vete sjutton om jag hade tagit mig iväg om jag inte vetat att de skulle vara där. Och att Eskil var där tillsammans med sin Jossefru och sina kids och sin kamera. Jag hade favorittröjan på och det var varmt nog att köra med bara ben och ärmar. Dessutom – jag har lärt mig att kliva av och på cykeln på CX-vis (alltså, det var inte svårt – trodde jag skulle ramla tusen gånger och så satt första försöket här hemma på gräsmattan) – och det kändes allt lite fränt att trots avsaknad av cross ändå kliva av sin hoj som om den vore en cross. Guldstjärna till mig.

10608605_867161803316642_4181452880578227383_o Tungan rätt i munnen över hindret. Foto: J BäretegklivaavjannebaretegOch så upp på cykeln igen. Höger fot på pedalen, putta ifrån med vänster så farten finns kvar och upp på hojen. Kul sak att kunna som jag säkert kan ha nytta av många gånger. Foto: Janne Bäreteg

0

You Might Also Like...

5 kommentarer

 • Svara
  swyzak
  27 oktober, 2014 at 09:50

  Hajja hur snabba vi kommer bli om vi lär oss flyga på cyklarna som Björn då? Vi kommer förmodligen vinna då…

  • Svara
   Björn Westergren
   27 oktober, 2014 at 10:01

   Troligvis för jag lär inte bli snabbare på platten någonsin 🙂 men jag får väl fortsätta plocka placeringar i springmomenten istället.

   • Svara
    elna
    27 oktober, 2014 at 10:12

    Men vad är hemligheten? Har du dubbel pad i brallan? Jag får liksom ont bara jag tänker på att attackera sadeln på det där viset – men iofs; lite smärta är ju lätt värt om en blir snabbare 😉

    • Svara
     Björn Westergren
     27 oktober, 2014 at 10:53

     Landningen blir inte hård jag lovar 🙂 nån gång har man väl landat lite dumt och klämt delar vi inte ska nämna och då är man inte så stolt men sånt händer 🙂

 • Svara
  Sjöängscrossen/CXSM 2016 - Elna Dahlstrand
  12 november, 2016 at 18:41

  […] i cyclocross. Jag har aldrig kört en CX-tävling innan. Det gjorde inget, det var ungefär som en Wåffelcross – mest kul. Ingenstans man känner att man kan dö på som det är ibland på XC-tävlingarna. […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.