Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Bråneryd Bike Park [under construction]

I onsdags kom det ju en liten spoiler från organisationen bakom Vision Cykelköping (en satsning för att få JKPG-Huskvarna att bli en bättre cykelstad) som skickade ut ett mejl med  info om vad som är på g i krokarna, så nu kan vi ju liksom inte suga på karamellen längre utan delar med oss av de finaste cykelnyheterna på mycket länge. [trumvirvel]IMG_1455.JPGBrånerydsgropen ligger några minuters cykelväg från centrala Huskvarna – här finns en kul bana med hopp, pucklar och doserade kurvor som ska få kärlek och sällskap av en pumptrack & XC-teknik.

Fia & jag håller i projekttrådarna för Bråneryd Bike Park, en upprustning av grusgropen där vi hängt så mycket under säsongen. Efter besöket på Isaberg har vi längtat ihjäl oss efter en egen pumptrack och en XC-teknikdel och några gånger sagt att vi borde kontakta kommunen och se vad vi kan hitta på, ja – tillochmed bestämt att vi ska kontakta kommunen, men eftersom vi har fördomar om kommuner (typ, de kommer att säga nej och det kommer att ta tiiiid) blev det inte av förrän häromveckan. Och då gick det fort. Frågan ställdes en torsdag eftermiddag och svaret kom fredag förmiddag. Två lastbilsflak dirtmaterial är beställt, virke finns att hämta och vi har letat fram ritningar på pumptrack – det är bestämt var den ska ligga och som grädde på moset har vår käre förbundskapten stegat runt i buskagen och finurlat på var man kan bygga nya XC-hopp/dropp/klurigheter.

Det här ska hända i Bråneryd Bike Park:

 • Två lastbilsflak dirt ska bli en pumptrack.
 • Ett igenvuxet virrvarr av buskage och kullar ska bli en XC-teknik.
 • Nya hopp ska göras
 • Gamla banan ska restaureras
 • Vi ska röjsåga och fixa och snygga upp som bara den
 • Sedan ska vi cykla som tokar!

Vill du hjälpa till? Kul! Planen är att komma igång omgående så att vi har en cykelbar pumptrack klar till våren och vi kommer att behöva hjälp att gräva och bygga. Och  så behöver vi kontakter med livsnödvändig rekvisita som röjsåg, grävskopa, glatt humör, vattenkanna, skottkärra, egen spade, såg, erfarenhet från dirtbyggerier och/eller fikakorg. Istället för facebookgrupper och digitalt virrvarr projektplanerar vi återkommande med hjälp av tacofredagar hos undertecknad. Skicka ett mess till mig eller Fia eller skriv en kommentar och du är med och får veta vad som ska göras och när vi gör det. Fy fabian vad kul, eller hur? Och tack till Lisa på Jönköpings kommun som gav oss klartecken att fixa. <3IMG_1457.JPGFia räknar om en LeeLikesBikes-ritning från inches till meter.

IMG_1456.JPGBråneryd Bike Park har redan massor av skoj saker. En gång i tiden var det fotbollsplan, sedan byggdes en dirt. En del är perfetto precis som de är, en del behöver lite kärlek, en dränering har tillexempel tagit bort ansatsen från originalbygget vilket gör att man inte kan få tillräckligt med fart i de hopp som kom först back in the days – lite sånt där ska vi fixa med. På bilden en doserad kurva att svänga sina däck i.

1

You Might Also Like...

12 kommentarer

 • Svara
  Carolin
  31 oktober, 2014 at 14:33

  Åh men så fantastiskt roligt! Kommer och provcyklar till våren! 🙂

  • Svara
   elna
   3 november, 2014 at 11:42

   Härligt – då syns vi i vår!

 • Svara
  Björn Westergren
  31 oktober, 2014 at 14:47

  Woop woop, kommer lätt ner och kör i sommar i alla fall!

  • Svara
   elna
   3 november, 2014 at 11:42

   Alltid välkommen till våra fina hoods! 🙂

 • Svara
  Anna Jansson
  31 oktober, 2014 at 14:48

  Skoj!! Woho!! Jag hjälper gärna till 🙂

  • Svara
   elna
   3 november, 2014 at 11:42

   Finfint!

 • Svara
  Daniel
  31 oktober, 2014 at 20:31

  Tjena jag är väldigt färsk i cykelsvängen och kan se om jag får permission från barnen någongång för att bidra och samtidigt finna nya cykelkomponenterna…hur vet man när folk är där och jobbar??? Mvh Daniel

  • Svara
   elna
   3 november, 2014 at 11:41

   Vi berättar i varenda kanal man kan komma på när det blir dags. Grymt att du vill vara med!

 • Svara
  Daniel
  31 oktober, 2014 at 20:33

  Cykelkamrater ska de ju stå

 • Svara
  Emanuel
  1 november, 2014 at 10:05

  Fantastiskt! Glömde ju bort att fråga i torsdags.
  Som jag sagt tidigare, Sign me up!
  Jag kan gräva, bygga, snickra, kratta, whatever…

  /Emanuel

  • Svara
   elna
   3 november, 2014 at 11:41

   You’re in!

 • Svara
  The best suburban pumptrack in the [known] world | elna dahlstrand
  8 november, 2014 at 11:30

  […] så länge (lyckligt?) ovetande om hur mycket jobb vi har framför oss, för idag drar vi igång projekt mud-hackaton med sprillans nyinköpta dirtification tools för att bygga the best suburban pumptrack in the […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.