Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Dubbdäck, finhoj och cykellycka

En sak jag älskat sedan första gången jag provade är att cykla finhoj på snöig och isiga stigar. Första försöket var på nittiotalet, jag testade ju cykel litegrann då, och då fanns det inga dubbdäck så vi halkade omkring utan. De senaste åren har jag såklart haft riktigt bra dubbdäck och nu har jag skaffat ett par som passar 27,5″-finhoj och igår var jag ute en sväng. Schwalbe Ice Spike Pro – det tog en hel evighet och mycket diskmedel att få dem att sätta sig rätt på fälgen, men det var värt mecket och de är galet bra.

IMG_3089

Jag älskar ljudet av dubbarna mot underlaget. Det lite mjuka frasandet när det är snö under däcken och knattrandet när dubben fäster i isigt underlag. Dessutom trivs jag bättre i två minus än 25 plus – den här årstiden är fantastisk.

IMG_3091

Måste erkänna att jag saknar alla mil med osaltad grusväg utanför Norrköping och alla vandringsleder i Kolmården och små frusna sjöar att cykla på lite extra nu – salt är bland det värsta du kan utsätta din finhoj för. Som tur är har jag bara några hundra meter upp till Huskvarna stadspark så att jag kan ta mig uppför berget på de branta stigarna – ordentligt uppvärmd när jag kommer upp.

IMG_3092

0

You Might Also Like...

Inga kommentarer

    Kommentera gärna, då blir jag glad!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.