ABC

Nya Healthy Living-bloggaren Jeanna skrev en ABC-lista häromdagen. Och både Sara och Jessica gjorde sin version och jag gillar ju listor, särskilt med bokstäver, och hänger på. Här är mitt ABC:

A – Age: Känner mig som 25. Är 34. Åldersnoja extreme included. Jag skulle så tokigt gärna vara lite yngre.

B – Biggest Fear: Jag. Flyger. Inte. Någonstans. Med. Flygplan. Ever. Inte sedan 2004. Punkt.

C – Current Time: 11.47 – tidig lunch på hemmakontoret.

D – Drink You Had Last: Kaffe. Dricker alldeles för mycket och väldigt starkt kaffe.

E – Easiest Person To Talk To: Jag tycker det är svårt att prata på riktigt. Och jag backar tusen tysta meter om någon försöker komma för nära utan att jag släppt in.

F – Favorite Song: Stairway to heaven. Det är min viktigaste sång. Den är glädje och den är sorg och den har funnits med mig länge.

G – Grossest Memory: Äckligaste cykelminnet är när jag körde racer och tog i så att jag faktiskt spydde. I farten. Det kom kräks på benet, uuuuuusch. Men eftersom jag jagade Strava på ett lååångt segment jag gärna ville ha drog jag upp vattenflaskan, spolade bort det värsta och gasade igen. Skitäckligt. Men så värt – jag tog hem snabbaste tiden!

H – Hometown: Huskvarna. I en vecka till. Sedan flyttar vi ut på landet. Till en liten by utanför Ölmstad som ligger två mil från Huskvarna.

I –  In Love With: Jag småförälskar mig varenda dag. I en igelkott i busken, i en katt, i ett vackert teckensnitt, i en färg, i en stig, i en vacker formulering, i en blomma, i det mesta. Men den största kärleken är J, jag älskar honom så oändligt mycket och är så stolt att vår kärlek klarat sig igenom så tokigt mycket motgångar eftersom vi hade alla förutsättningar emot oss.

J – Jealous Of: Alltså, jag har så svårt att vara avundsjuk. Jag blir lätt glad för andras skull, men avundsjuka, njae – det är så himla onödigt att lägga energi på det.

K – Kindest Person You Know: Mormor

L – Life Isn’t Complete Without: En MTB!

M – Middle Name: Josefin Freja

N – Number of Siblings: Jag har fyra underbara syskon. Ett bor i Australien, ett i Göteborg, ett i Jönköping och ett i Gränna. Åh, jag längtar efter dem.

O – One Wish: Då önskar jag att vi får en solig sensommar!

P – Person You Spoke To On The Phone Last: Helst pratar jag inte i telefon. Det är så svårt att prata när man inte ser varandra, jag avskyr det. Men min bankkontakt ringde nyss, hon är supertrevlig och enkel att prata med.

Q – Question You’re Always Asked: Samma som Jessica och Sara. Vad gör du egentligen på jobbet? Och sedan just precis; hur hinner du med allt?

R – Reason To Smile: Den där magiska Scott Scale RC-hojen. Jag småler varje gång jag ser den.

S – Song You Last Sang: Stairway to heaven. Letade ju upp Spotify-url:en och sjöng med i refrängen.

T – Time You Woke Up: 06.30. HATE IT. Vill sova länge och vara vaken sent.

U – Underwear Color: Jag är cyklist – ni vet väl att cyklister inte har något under lycran? Då blir det skav.

V – Vacation Destination: Jag vill åka till Åre. Där vill jag köra DH.

W – Worst Habit: Jag är ett hopplöst fall av slänga kläderna just precis där jag tog av mig dem, slarva bort nycklar, komma försent, köra fel, blanda ihop siffror, inte komma ihåg vad folk heter, glömma bort tiden, snöa in på något, aldrig äta upp hela mackan, glömma bort att fixa presenter och…äsch, man kallar mina ovanor ADHD och varje ovana kompletteras såklart med någonting kul och kreativt och bra så det jämnar ut sig fint.

X – X-Rays You’ve Had: Jag röntgar lungorna en gång om året. Och så har jag röntgat mig efter några kadunkvurpor – men tänk, man kan ha så ont att man inte kan gå utan att skelettet är trasigt!

Y – Your Favorite Food: Är kaffe mat?

Z – Zodiac Sign: Oxe. Stark som satan alltså. 😉

0

8 Comments

 1. Cykelkatten 6 augusti, 2015 at 13:44

  HAHA på worst habit :DDD Kul lista!

  Reply
 2. minatraningstajts 6 augusti, 2015 at 15:00

  Älska listor! Världsenkelt sätt att få grepp om en människa. Tack!

  Reply
 3. Pingback: Mitt ABC | Helena Enqvist -hon som cyklar lite

 4. Helena Enqvist 6 augusti, 2015 at 16:19

  Härlig lista och så härligt att veta lite mer utöver allt svettigt som vi träningsbloggare skvätter omkring oss! Jag gillar inte heller flygplan men cykelsug i spanien gjorde att jag tagit bort inte av rädslan. Inte roligt att vara så utelämnad till någon annan.

  Reply
 5. Cilla 6 augusti, 2015 at 19:36

  Riktigt rolig lista.

  Reply
 6. Carolin 8 augusti, 2015 at 11:13

  Åh vad härlig läsning! Och du, Åre är sååååå värt det!!! Åk! Jag vill redan tillbaka och vi åkte därifrån för två timmar sen!

  Reply
  1. elna 8 augusti, 2015 at 11:15

   Åh, ja – jag ska dit! 🙂

   Reply
 7. Pingback: Krångla inte till livet | HEALTHY LIVING

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.