Det var en så vacker morgon idag. Jag satt hemma och jobbade en timme innan jag åkte in mot jobbet vid niosnåret. Utanför Kvarnskogen var himlen sådär vintrigt puderrosa när solen steg över ett frostigt landskap och när jag klev ut i minusgraderna med min varmaste halsduk kring halsen gnistrade frosten på marken och hängbjörkens grenar och när jag närmade mig stan fick jag se Vättern ryka. Det sägs att sjön ska ryka tre gånger innan isen lägger sig, och i Gränna säger man att det är oxarna från sjön Bunn som går ner till Vättern för att dricka.

Måndag, motljus, minusgrader – ikväll har jag bokat mig på TRX och wattbikepass och jag känner mig pepp inför veckan. Härlig känsla!


  

0

2 Comments

 1. Emmi i Barcelona - explorista.se 24 november, 2015 at 18:30

  Shit vad mysigt! Vättern som ryker, kommer ihåg för typ fyra-fem vintrar sen när vi bodde där och man kunde gå från Vätterstranden till Piren på isen, så mysigt!

  Reply
  1. elna 24 november, 2015 at 22:51

   Åh, jag det är så härligt, älskar när den är spegelblank så det känns som att man går på vattnet!

   Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.