Det är tossda (ni vet, torsdag, fast på småländska). Har sovit dåligt hela natten. Hjärnan processar för många saker och går på högvarv, fast med bra grejer, positiv stress på något vis. Förr blev jag alltid panikslagen av en natts dålig sömn, sömn är nyckeln till att få vardagen att fungera. Nu tar jag det lite mer med ro. Jag får väl vara trött en dag då – och göra det allra bästa även av en trött dag. Och jag undrar – om det inte är så att jag är rätt underhållande just de trötta dagarna när jag mest snubblar runt, blandar ihop och glömmer bort.

Så efter en natts halvtaskig fulhetssömn snubblar jag upp ur sängen efter att ha snoozat i trekvart. Gott om tid har då såklart omvandlats till tight med tid. Katten vill kela, jag vill ha kaffe. Jag stirrar på pressobryggaren med kaffet drar sig och längtar efter att kicka igång kroppen med dagens första kopp och katten stirrar på mig, argt, och undrar varför det inte finns tid att kela. Jag häller upp kaffe i finkopp, klappar katten lite fast jag inte hinner och spiller samtidigt kaffe på golvet. Torkar upp kaffe, dricker två klunkar och hoppar in i duschen. Glömmer ta med handduk och blöter ned hela badrummet. Katten tittar argt på mig igen.

Trycker ner tusen pinaler i min stora träningsväska. Tänker styrketräning till lunch och så spinning ikväll. Upptäcker att jag slarvat bort kaffekoppen. Katten har bytt fokus, försöker flytta in i träningsväskan och glömmer bort att titta argt på stressad matte.

Hittar inte blusen jag ska ha på mig. Tittar på klockan och börjar få panik. Hittar kaffekoppen i badrumsskåpet men ingenstans hittar jag en kam eller borste att reda ut mitt blöta, rufsiga hår med. Skit samma, gillar ändå inte att borsta håret, det får vara. Katten börjar ana att det närmar sig avfärd vilket innebär att hon och kattsystern får vara i pannrummet (med kattlucka ut) tills jag kommer hem. Hon gömmer sig under sängen.

Hittar en blus som verkar ren i klädhög. Kommer på att jag inte ätit. Slänger in en frusen glutenfri fralla i micron. Jag hatar frukost men jag ska ha möte och jag är högst obra på möten hungrig. Borstar tänderna samtidigt som jag tar på mig skorna. Snubblar lite på pinaler. Jagar katten. Får tag i katten, och balanserar sprattlande tjurig katt nedför trappan. Med tandborste i munnen. Stänger pannrumsdörren, får onda blicken av två katter, sköljer munnen, hugger min fralla, drar på mig jackan och rusar ut till bilen. Katten har smitit ut genom kattluckan och står och jamar olyckligt, som hon gör varenda gång jag ska åka någonstans. Det skär i hjärtat. Vet att jag kommer bli någon minut sen till möte, står emot impuls att kliva ur bilen och gasar iväg in mot stan, tuggandes på fralla utan smör. Med nyborstade tänder. Äckligt. Tänker att jag är glad att jag har god lunchlåda och att jag ska till Sportson och kolla på det där jag pratade om igår.

Parkerar bilen på jobbet, borstar av ett katthår från jackan, rusar in på kontoret och konstaterar att jag glömt följande saker hemma: träningsväskan som katten försökte flytta in i, mina vantar, min plånbok och lunchlådan. Ehm. Plan B nästa.

0

3 Comments

 1. Charlotta Sofia springer o trimmar 26 november, 2015 at 17:23

  Jag har också varit så där orimligt rädd för att vara trött förut. Jag vet inte riktigt vad jag trodde skulle hända mer än att jag skulle vara…ja, trött? 🙂
  Vilken morgon du haft, puh! Hoppas resten av dagen blev finfin 🙂

  Reply
 2. Anna Jansson 26 november, 2015 at 21:59

  Men du kom ju till spinningen och det var kul! <3

  Reply
  1. elna 26 november, 2015 at 22:55

   Superkul, rackarns bra pass det där!

   Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!