Jag hittade en lista hos Sara som jag snor rakt av. Om julen. Jag som alltid fått ont i magen av jul – men efter att J spände ögonen i mig förra vintern och deklarerade att han inte tyckte det var rättvist att inte ge julen en chans tillsammans med honom. Vi gjorde jul som vi ville och det blev jättebra och i år längtar jag faktiskt litegrann. På riktigt. Förra året unboxade jag förresten racer till jul – åh, det var kul.

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar baby, lussebullar. Tills jag får ont i magen, till frukost, till lunch, efter träning och som nattmacka. Högst hopplöst pga glutenfria lussebullar = dyrt som fan och jag sällan tid att baka själv.

2. Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar. Inte för att det är godast utan för att det påminner mig om vintern då jag blev kär i min bäste vän. Han hade en låda skumtomtar i sin gamla Volvo och vi åkte genom natten, pratade om allt och inget och åt skumtomtar och kom på att vi ville leva tillsammans.

3. Ischoklad eller marsipan? Näe. Jag vill äta nötter.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar! Köttbullar! Köttbullar!

5. Julkorv eller julskinka? KÖTTBULLAR sa jag ju!

6. Lax eller sill? Lax. Gravad, varmrökt, kallrökt. Vi kanske kan ha ett julbord med bara lax?

7. Sylta eller pastej? Sylta.

8. Paradis eller Aladdin? Näe. De tog ju bort trillingnöten. För i helvete – vad är asken utan trillingnöt? En vill inte ens äta från understa lagret, jag tänker bittert vägra aladdinasken i resten av mitt liv. (Skojar bara, maler i mig alla utom körsbär i likör utan att blinka).

9.Revbensspjäll eller Janssons? Revbensspjäll. Är allergisk mot det där med ansjovisen i frestelsen. Uhhhääääh!

10. Glögg eller julmust? Lite, lite glögg. Alkoholfri såklart. Gillar inte must alls. Och dricker helst vatten till maten, både till jul och fest och vardag. F

11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad passar väl inte på jul heller? Inte om jag får bestämma. Och dopp i grytan, herrejävlar vad läskigt det är – blött bröd? HUVALIGEN, det får de andra käka upp!

12. Ris a la Malta eller gröt? Ris a la Malta. Med massa apelsinklyftor.

13. Hemma eller borta? Hemma, hemma, hemma! Jag är världens mest hemkära människa som helst aldrig vill åka bort. I år är vi hemma på Kvarnskogen och fyller köket med familj och julstämning.

14. Utomlands eller Sverige? Skulle gärna fly landet över jul – men nu håller vi ju på att få mig att tycka om julen och stannar hemma.

15. Ge eller få? Alltså. Ångest. Jag kommer aldrig på bra grejer att ge bort och så får jag dåligt samvete när folk ger mig bra grejer. Vi skiter i julklappar i år igen och kör julklappsspel.

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Näe. Jag röstar på årets julkalender, tokgillar den!

17. Chokladkalender eller paketkalender? Jag kan inte ha kalendrar eftersom jag är allt eller inget och inte kan låta bli att öppna alla luckor samtidigt.

18. Plastgran eller äkta? Äkta!

19. Arne Weise eller Ernst? Det där med att umgänge är lika med sitta still framför TV, vad är det för dum idé? Jag vill göra något. Gå en promenad, spela ett spel, studsa lite, leka någon lek.

20. När vill du att första snön ska falla? Nuuuuuuuu! Jag vill inte vänta längre!!!! Jag vill att massor av snö ska falla nu, nu, nu och sedan ska sjöarna lägga sig så vi får snötäcke och blankis. PLEASE vädret!!!

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Jodå.

22. När är det dags att pynta? När man känner för’t!

23. Kan du komma på något negativt med julen? Julen för mig är ångestladdad och ledsen. Den handlar mest om att inte riktigt räcka till och försöka fördela sig själv bra och dessutom om sorger med alkohol. Vi har sådana kontraster i familjen, på min mammas sida dricks det knappt alls och det är jag tacksam för.

24. Favoritjulfilm? Det skulle väl vara när man tröttat ut sig själv fullständigt så man kan sitta still och sträckkolla alla avsnitt av Pride and Predjudice.

25. Favorit julkalender? Typ årets julkalender. Varför är alla så arga, den är ju underbar!

26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Mätt som en plätt.

27. När öppnar du dina julklappar? När vi spelar julklappsspel!

28. Favoritjuldoft? Saffran!

29. Vad framkallar mest julstämning? SNÖ!

30. Vad är viktigast med julen? Att jag får krypa upp i ett soffhörn med en filt, mitt livs stora kärlek och kissemissarna och bara vara lycklig.

0

5 Comments

 1. Camills 9 december, 2015 at 19:58

  Härlig jullista! Åh, vad jag längtar efter jul, familjemys och lediga dagar!

  Reply
 2. Clara Edvinsson 9 december, 2015 at 23:58

  Jag har läst så många sådana här listor den senaste veckan och det är en sådan mysig lista, men din var extra rolig/underhållande på något vis. Håller helt med dig om att vatten är det godaste och att snön gärna fick komma igår.

  Reply
  1. elna 10 december, 2015 at 11:38

   Åh, roligt att höra. MEN VAR ÄR SNÖN??? 🙂

   Reply
 3. Pingback: Jullista | Ida Johansson

 4. Sandra 11 december, 2015 at 09:11

  Haha jag älskar meningen “vad är asken utan trillingnöten?” 😀

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.