Att klä sig för att cykla i fyra plusgrader är nästan svårare än för fyra minusgrader. Att cykla i svenskt vinterklimat överhuvudtaget är lite klurigt – man får testa, improvisera, kombinera och prova sig fram – en del fryser mer och andra mindre, och man fryser mest på olika ställen. Lyssna på råd från andra men glöm inte bort att testa dig fram till det som passar bäst för dig. Jag ska försöka guida genom att berätta om hur jag klär mig.

Häromdagen körde jag distans på MTB i fyra plusgrader och på bilden ser du den svettiga klädhögen jag strösslade ut på pannrumsgolvet efter passet. Det var lite blött i markerna men mestadels uppehåll, några regnstänk sista biten hem bara. Jag cyklade stig men i väldigt lugnt tempo och gjorde en hel del stopp för att fota till bloggen. Det här funkade superbra när det var flackt och när jag låg och trampade grusväg men i riktigt kuperade partier önskade jag att jag haft typ en flossad långärmade cykeltröja och en tunn väst på överkroppen – vindjackan kändes för tät och det blev svettigt under. Men hade jag bara haft väst till just den här outfiten hade jag varit kall om axlarna.

Det här hade jag på mig:

Fötter: Vattentäta skor från Diadora (present från mamma för ett par år sedan, världens bästa present!) I skorna ett par yllesockar från en REA-låda på ett större sportvaruhus och över skorna sambons skoöverdrag i neopren från PRO.
Huvud: Ett dubbelt pannband från min samarbetspartner på glasögonfronten, XKross. She Rideshjälmen, en S-Works Prevail och så ett par XKross med linsen clear mirror.
Ben: Craft Storm Bib. Varm och go vinterbyxa med pad.
Överkropp: En urtvättad sport-BH som absolut sett sina bästa dagar och en underställströja från Ullmax, med avklippta ärmar och hög krage. Ett par flossade armvärmare från Craft ovanpå det och så en vanlig (fast ovanligt cykelkurbitsigt fin) cykeltröja. Över detta en tunn vindjacka som syns så det bara ryker om det, typiskt bra eftersom det alltid är vettigt att synas!
Händer: mina vasaloppshandskar, köpta på outlet för en herrans massa år sedan. De börjar falla i bitar men har cyklat måååånga småkyliga mil med mig.

 

0

6 Comments

 1. Anders.k 13 december, 2015 at 00:37

  Mest skit på biltema, fast deras skoöverdrag funkar faktiskt.gå inte långa sträckor med dom bara.

  Reply
  1. elna 13 december, 2015 at 01:05

   Inga prylar här kommer från Biltema faktiskt. Inga skoöverdrag håller för långpromenad 🙂

   Reply
  2. Katja 14 december, 2015 at 13:06

   Biltemas ridhandskar är helt ok fast hemska mönster på

   Reply
   1. elna 14 december, 2015 at 16:35

    De har massa braiga grejer där, dock inte cykelprylar. Köpte iofs lite budgetbudgetsaker där när jag försökte hålla på med cykel på studentikos plånbok, och det är ju better than nothing. Crossar du i ridhandskar? Har hört att det är grejen!

    Reply
 2. Ulf 15 december, 2015 at 06:36

  Toppen. Bra tips o vägledning. Tack!

  Reply
 3. Pingback: Vintercykelkläder: fem minusgrader - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.