Vintercykelkläder kan vara lite lurigt – man måste testa sig fram i både plus- och minusgrader för att lära sig vad som är perfekt, det är lite individuellt hur mycket man fryser.

Idag var jag ute på en kort och jobbig runda – det gick inte så fort eftersom jag hade dubbdäck och vägarna var täckta med snö och is – men det var svettigt. Det var fem minusgrader, det snöade periodvis ganska ordentligt och jag hade en hel del motvind och när jag kom hem hamnade klädhögen ovan på pannrumsgolvet.

Det är enklare att klä sig för att cykla i fem minusgrader än fyra plusgrader, ni kommer säket ihåg den här högen med cykelkläder för några veckor sedan. Jag var faktiskt lite för varm den här gången också – jag hade ett tunt långärmat underställ och en vanlig cykeltröja under vinterjackan – det hade räckt med understället men då hade jag inte haft några bra fickor till slang och pump och allt det där eftersom den rosa jackan är sjukt bra och fin men har ett litet problem med inkompetenta fickor.

Det här hade jag på mig:

Fötter: Vattentäta skor från Diadora. I skorna ett par sockor i ullfrotté som jag fått av mamma (precis som skorna – hon är bra på presenter min mamma) och över skorna sambons skoöverdrag i neopren från PRO.
Huvud: Ett dubbelt pannband från min samarbetspartner på glasögonfronten, XKross. She Rideshjälmen, en S-Works Prevail och så ett par XKross med kontrasthöjande gul lins.
Ben: Craft Belle vintertights
Överkropp: Sport-BH, tunn långärmad underställströja från Ullmax (ehm..jag har nog fått den i present av mamma), en vanlig cykeltröja (mest för att jag behövde fickorna att lägga slang, pump, verktyg och mobiltelefon i) och så en Craft Belle Vinterjacka.
Händer: Flossade lobsterhandskar – alltså vantar med tre fingrar. De är guld värda när det är kallt eftersom fingrarna håller sig riktigt varma, bara man står ut med att man måste ha två fingrar på bromshandtaget.

Jag är förresten nyfiken, vilka är dina favoriter på vintriga cykelturer?

1

3 Comments

 1. Henrik Gryth 3 januari, 2016 at 12:39

  Kör också med krabbvantar! Urskönt, hatar att frysa om fingrarna, är även reumatiker och kalla fingrar funkar inte så bra då 😁 Och att ha två fingrar på bromsen blir en vanesak.

  Reply
  1. Elna 3 januari, 2016 at 13:16

   Krabbvantar!!! 😀

   Reply
   1. Henrik Gryth 3 januari, 2016 at 13:24

    Krabba….hummer, same same but different 😜

    Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.