Stigcyklarlyckan igår alltså, den var t-o-t-a-l. Det var inte bara den nya hojen som gjorde det, det var lika mycket, eller kanske mer, sällskapet och soliga vårkänslor. Fia och jag kom iväg rätt sent men det visade sig vara fin tajming, på IKHP:s parkering sprang vi på Mattias från Sportson i Trollhättan som hade vägarna förbi och tänkte hoja lite och undrade vilka stigar som var bra. Typiskt kul, vi bad honom göra oss sällskap och fick chans att visa upp det finaste Huskvarnaberget har att bjussa på.

Utsikten i Huskvarna
En av de finaste platserna på berget, utsiktsplatsen på Egnahem, den som helt enkelt kallas “Utsikten” i Huskvarna.
Kompishäng i Strutsabacken
Motljusselfie med fina vännen Fia

Utsikten, nedförslöpan längs med berget till Huskvarna stadspark, ett gäng vanligtvis flowiga stigar och såklart, den delen av EM-banan som går på toppen av Strutsabacken och ned över stigarna där downhill-SM kördes någon gång i början av nittiotalet, så himla mycket fin cykling vi har alltså. Extra kul att det visade sig att vår Mattias faktiskt kört in en tredjeplats på det där sm:et i DH – inte så konstigt att han åkte riktigt bra hoj.

 

Strösocker eller snö?
Strösocker eller snö?
The Fall of Fia
The Fall of Fia – brant parti på EM-banan. Därnere, ska stadion och XCE-banan vara, men just nu är det ockuperat av längdskidåkare och pistmaskin. Kul kontraster!

Underlaget var väldigt blandat. En del partier var täckta av blankis, andra av lös och halvsmält snö som såg ut som strösocker och kändes som att cykla i sand och det hela varvades med partier av greppig och lagom packad snö och så riktig geggig eller härlig barmark på sina stället. Fia satte ord på det hela – det var som att cykla precis emellan säsongerna.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Den här utsikten alltså. Den är vi INTE färdiga med, älskar vår kära skidbacke med tillhörande vy!

 

 

She Rides
Go’ och gla’ som man bara kan vara med ny cykel och finfin sällis!
Mattias tvättar sin Specialized efter passet
Mattias tvättar sin Specialized efter passet. Typiskt bra att vi har cykeltvätt vid IKHP-stugan, vårvintriga dagar innebär galet skitig hoj!

 

Idag har jag känt mig helt lyrisk över hur härligt det var att cykla igår. Kan ju erkänna att jag skaffade en rejäl lårkaka eftersom jag vant mig vid att köra med dubbdäck och bromsade lite väl duktigt på en stor isfläck vilket givetvis resulterade i vurpa, men vad gör det när cykeln höll och stigcyklingen kändes magisk. Absolut ingenting.

0

3 Comments

 1. Anna Jansson 29 februari, 2016 at 22:46

  Men hallå vilket MTB-sug jag fick nu!!!

  Reply
  1. Elna 1 mars, 2016 at 08:59

   Ut och kör! 😀

   Reply
 2. Clara 3 mars, 2016 at 23:37

  Men alltså åååh… Jag som köpte mig en landsvägscykel för att jag inte vågar cykla i skogen hehehe… Kanske man skulle tänkt annorlunda om….

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.