Elna Dahlstrand
Nattvasan
Träning

Nattvasan 2017

En liten vision om att sälla mig till skaran av vasalöpare har funnits i mig länge. Att cykla de där nio milen mellan Sälen och Mora är ju plättlätt, om än väldigt jobbigt, att åka dem på skidor vore en riktig utmaning. I morse fladdrade ett litet klipp förbi mitt i mitt sociala flöde. Nattvasan. Jag var morgontrött och lite sur på vår varmvattenberedare som bestämt sig för att ge upp under natten och när jag såg det där längtade varenda liten cell i mig efter att åka nio mil skejt i mörker. Nota bene – jag har aldrig åkt skejtskidor, men cykla med pannlampa i vintermörker är härligt.

Jag gick och la mig igen och somnade om och när jag vaknade hade jag glömt bort det. Tills nu, när det dök upp igen just precis överallt. Nattvasan 2017, ett Vasalopp i mörker, nio mil fristil tillsammans med en kompis. JAG VILL! Jag kanske ska, vad tror ni om det?

(Påminn mig om att jag avskyr att bära ryggsäck innan det är försent! Bilden btw – en screen shot snodd från Vasaloppets film ovan)

1

You Might Also Like...

8 kommentarer

 • Svara
  Helena Enqvist
  9 mars, 2016 at 14:46

  Du SKA! Jag kan lära dig allt (eller det lilla jag vet) om skejt 😉 Bära ryggsäck är faktiskt inte alls när man åker skidor, har gjort det hela vintern. Är det någon gång du ska ta dig an Vaaloppet så är det NU. Bara det att det blir mindre trängsel, det är mörkt och pannlampa, tillsammans med någon och 9 mil skej. (Oh nej jag är inte alls överpepp, inte alls haha)

  • Svara
   Elna
   9 mars, 2016 at 18:36

   Älsk på överpeppighet! Jag kanske ska åka till Östersund i vinter och gå skejtskola hos dig? 😀

 • Svara
  Helena Enqvist
  9 mars, 2016 at 19:08

  Absolut, jag ställer upp!;-) Såg i efterhand att man kan åka klassiskt om man vill, men skejt är roligare.

 • Svara
  Josefine
  9 mars, 2016 at 19:43

  Så jäkla mäktigt!

  • Svara
   Elna
   9 mars, 2016 at 22:00

   Eller hur! Skarumä? 😀

 • Svara
  Clara Edvinsson
  9 mars, 2016 at 21:52

  Så häftigt och så roligt!! Om det pirrar till i magen är det klart du ska köra. Jag tror absolut det kommer bli ett häftigt äventyr!

  • Svara
   Elna
   9 mars, 2016 at 22:01

   Det kan bara bli hur häftigt som helst, förutsatt att det blir minusgrader och stjärnklart och bra före och allt sånt där! Känner mig supersugen!

 • Svara
  sara
  12 mars, 2016 at 15:55

  varför inte en vintercykelvasa också!!!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.