Jag hamnade förstås hos tandläkaren igår. Först fick jag en akuttid på Folktandvården i Gränna och efter en och en halv timmes röntgen och tårar och hysteri trots tålamod och förståelse från tandläkaren (för övrigt samma tandläkare som jag stormade iväg ifrån som sjuttonåring) blev det en akuttid hos käkkirurgen i Jönköping. Där tankade de upp mig med lugnande medel och i flera små etapper inklusive påfyllning av lugnande lyckades de sätta tre bedövningssprutor, borra isär min trasiga kindtand i två delar och dra ut den. Det var liksom inget att laga på.

I Gränna gjordes en röntgen av alla tänder och de var faktiskt förvånansvärt fina för att inte ha varit hos tandläkaren på arton år. Men lite fler tandtroll fanns ju – och jag måste tillbaka och laga en kindtand. Vi tankar upp mig med lugnande medel då också, jag är verkligen inte förtjust i det – den där stunden när man sitter ensam och väntar på att det lugnande ska verka är så himla obehaglig och ångestfylld, men tänderna måste lagas och när det väl verkar är det inte alls farligt.

Jag blev ju rätt fattig av det hela, fick sjukskriva mig från jobbet och om tandvärk är en dyr historia är tandvärk och kanylskräck en ännu dyrare historia – men jag är ändå glad. Smärtan är borta och lyckan var fullkomlig när jag efter en dag med fasta och tårar kom hem till grönsaksoppan jag lagade häromdagen och dessutom fick toppa det hela med glass och till helgen ska jag cykla distans på crossen utan tandvärk. Awesomeness igen!!! 

0

3 Comments

 1. Anders.k 11 mars, 2016 at 12:40

  Inget farligt att dra ut tänder/borra, en kort stund med smärta sedan är det över, avböjer smärstillande vid borrning.

  Reply
 2. Elisabet A. 11 mars, 2016 at 19:19

  Jag följer med dig nästa gång, funderar på en karriär som sällskapsdam:)

  Reply
 3. Pingback: Åt helvete med peppen - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.