Jag har kört ett gäng pass i min nya Belle Wind Jersey från Craft, den där knalligt rosa-cerise som liknar min vinterjacka väldigt mycket men är lite tunnare och rejsigare. Dessutom gick jag ned en storlek och det visade sig vara succé – fick mycket bättre passform, jag tenderar att beställa för stort – men cykelkläder ska ju vara tighta för att funka bra. Belle_jersey_craft-3img_7208.jpg

Jag tycker att det är så himla kul med nya cykelkläder och att testa vad de går för – och det gör man ju liksom inte utan en utvärdering – eller som i det här fallet en hyllning till ett nytt favoritplagg:Belle_jersey_craft-2

Jerseyn från Crafts Belle-serie med plagg designade för dedikerade kvinnliga cyklister som har lite högre krav och vill ha rejsiga kläder är en sån där vårvinterjacka jag verkligen önskat mig och längtat efter att ha. Den är superskön, den har vindavvisande material fram och på ärmarna och så har den ett lagom tjockt tyg där bak. Mjuk och följsam, färgglad och alldeles, alldeles perfekt just för den här årstiden när vinterjackan är alldeles för varm och kortärmad cykeltröja, underställ och armvärmare funkar men är något för kallt och opraktiskt. Belle_jersey_craft-6

På plussidan med Belle Winde Jersey är att dragkedjan har ett litet fack att gömma sig vid så den inte skaver mot halsen, att den har massor av reflekterande detaljer både i sömmar och tryck och att ärmarna är långa. Jag gillar kombinationen av vindavvisande material och material som andas, det gör att den inte blir så varm som en vinterjacka blir om våren. Jag gillade ju inte fickorna på Belle Jacket, men på jerseyn är det bätte fickor. Två stora fickor och en liten med dragkejda – det enda pyttelilla minus jag ger jackan är att man kan önska att fickornas öppningar inte var insvängda eftersom prylar riskerar att ramla ut då. Belle_jersey_craft-10 Belle_jersey_craft-9 Belle_jersey_craft-8 Belle_jersey_craft-7 Belle_jersey_craft-5 Belle_jersey_craft-4 Jag älskar den här jackan. Den fyller upp en stor lucka i min cykelgarderob och jag kommer att åka många våriga turer i den. Måste erkänna att jag blir ganska glad av den knalligt rosa färgen med, men den finns i lila och svart ifall man föredrar det. Belle_jersey_craft


Jag kommer antagligen att skriva en hel del om kläder framöver. Särskilt om kläder från Craft eftersom jag har den stora förmånen att få vara Craft-ambassadör och jag tycker om att utvärdera grejer jag testar. Det jag vill att du ska veta är att jag alltid skriver för att jag själv känner för det och att jag alltid skriver det jag faktiskt tycker. Om ni undrar något om prylar jag kör med – fråga gärna så ska jag försöka svara. 

1

4 Comments

  1. Anna Jansson 23 mars, 2016 at 21:49

    Så himla snygg, och säkert jätteskön.

    Reply
  2. Pingback: Fart, form & känsla - Elna Dahlstrand

  3. Pingback: Vinterhandskar, skärmar & flossade ben i maj - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!