Den vackraste platsen på Bauerleden är just den här, jag stannade lite extra här i fredags för jag tänkte att jag bara måste ta lite bilder för att visa er den.

Strax innan stigen liksom dyker genom en ravin ned mot Vättern, där står en bänk och just den här platsen har alltid varit speciell för mig. Här känner jag mig lugn. Hemma. Som att min rastlösa själ blir lugn av allt det här vackra, som att tankarna stillar sig när jag ger mig tid att stanna upp en stund framför den här mäktiga utsikten. Tallarna ramar in östra vätterbranten, Vättern, Visingsö och fastlandet på andra sidan och jag tänker alltid på en dikt av Goethe som jag tycker om för att den låter så vackert, fast jag inte kan tyska alls.

Über allen gipfeln, ist ruh. Öfver jord och himmel, tystnad rår. Så vackert. bauerleden_utsikt_rasterna bauerleden_utsikt_rasterna-2bauerleden_utsikt_rasterna-13bauerleden_utsikt_rasterna-4bauerleden_utsikt_rasterna-3bauerleden_utsikt_rasterna-11

0

6 Comments

  1. Elna 4 april, 2016 at 12:29

   Eller hur! Kom hit på monkeybajk så ska jag visa hur fint det är på riktigt!

   Reply
  1. Elna 4 april, 2016 at 12:29

   Just så känner man varje gång man kommer hit. “Wow, vilken plats!” 😀

   Reply
 1. nettan 1 april, 2016 at 20:06

  Hej Elna är ofta inne och läser din blogg som jag tycker är en blandning och mtb i fokus, får och fått fina tips av dej nu blev jag nyfiken på var /hur du cyklar baurleden börjar ?slutar
  nettan

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!