Det här med att klä sig, det pratar vi ofta om på vintern. Hur mycket ska man ha på sig? Hur håller man fötterna varma? Hur gör jag för att inte frysa om händerna?

Det kan vara lika klurigt att klä sig på våren, ena dagen är det varmt och nästa blåser det kyliga vindar. Lager på lager är en bra grej – och att testa sig fram. Samlar du mil till Vätternrundan på racer kanske du behöver lite varmare kläder än om du långloppstränar i skog, på landsvägarna är det blåsigt, i skogen lä. En grej att tänka på är att det nästan ska kännas lite kyligt, på gränsen till att du vill vända och hämta mer kläder när du startar – då blir det ofta lagom när kroppen är ordentligt varm och arbetar.

Grejerna på bilden hade jag på mig och med i lördags när jag körde långpass i skogen. Det var helt perfekt. Kall om fingrarna de första minutrarna men snabbt alldeles lagom. Jag har länkat upp det mesta ifall du blir extra nyfiken på något och jag är förresten nyfiken, vilka är dina vårfavoriter?

Klä dig för vårcykling
Scott MTB Pro Lady Shoe / Craft Active Extreme kortärmad underställströja / Flaska med ekologisk jordgubbssaft / Glow Bib Shorts W / Craft X-Over Shorts M (Alltså shorts, min nya favvogrej, älska cykelshorts!) / Glow Jersey W / X-Kross sportglasögon med Clear Mirror lins / Craft Grand Fondo Sock / GripGrab Armwarmers LightCraft Bike Bra – cykelspecifik sport-BH / Road ID med ICE-uppgifter / GripGrab Orca Shoe Covers / GripGrab Headband Windster / GripGrab Leg Warmers / GripGrab Shark Woman Gloves / Craft Featherlight Vest W (den jag skrev om häromdagen) / Specialized Prevail hjälm / Nödgel från Enervit / Sesamkakor / Däckavtagare / Latexslang (ett måste på långpass även om man har stansat däcken) / Multiverktyg / Syncros HP Mikropump 

GripGrab Shark Woman Craft Glow Jersey Cykeltröja för tjejerVår: Tulpaner och cykelprylar

—–

(Tulpanerna på bilden har förstås inget att göra med cyklingen. Jag bara hade skämt bort mig med tulpaner, älsk på blommor!)

1

1 Comment

  1. Anna Jansson 13 april, 2016 at 20:59

    Västen och långa tunna handskar används flitigt i min garderob just nu.

    Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!