Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Note to self: JAG KAN CYKLA.

Kommer ni ihåg för ett år sedan, när jag började köra lite tekniskt för våren, kommer ni ihåg hur det bara fullständigt låste sig för mig då. Som att jag plötsligt inte kunde cykla. Jag vågade inget, jag gick på ställen jag tidigare kört med lätthet och jag drog på mig sånt där trycka-ner-sig-själv-i-skorna-dåligt självförtroende och var superledsen.

Nu är det dags igen. Igår kom låsningen och paniken och självförtroendedippen. Jag har det allra finaste materialet, jag har de allra finaste kläderna, jag har ALLT som behövs för att köra hur jävla bra som helst. Och så kan jag inte.

Förra året skrev jag “jag kan cykla” på en eltejp och satte på mitt styre. Det funkade – jag vände på den där misären med hjälp av massa träning med vänner och efter mycket nötande satt tekniken igen och jag cyklade saker jag aldrig trodde att jag skulle våga.

Såhär kan jag inte ha det tänkte jag och funderade över hur jag ska ta mig igenom det i år. En ny lapp på styret är givet. Kanske att någon vill bli min teknikcoach? Och så – för att verkligen se till att ta tag i det anmälde jag mig till Masters Challenge i samband med EM i mountainbike på hemmabanan, för nu MÅSTE jag se till att hemmabanan blir hemmabana genom att nöta in den tekniskt.

screenshot_MTBEM

Nu behövs det lite mer damer i damklassen bara – panga in en anmälan nu vänner. Det är såpass på kul att det står SPORT i anmälan, typ som träningstävling ju – come join the fun!

 

Note to self. JAG KAN CYKLA!

Är det någon som känner igen sig, är det någon mer än jag som får fullständiga tekniska psykbryt emellanåt?

0

You Might Also Like...

9 kommentarer

 • Svara
  Hasse
  14 april, 2016 at 14:24

  Att jag får! Fråga Helena, ibland är jag rent livrädd för allt. 🙂

  • Svara
   Elna
   14 april, 2016 at 15:00

   Man är aldrig ensam! 😀

 • Svara
  Cykelkatten
  14 april, 2016 at 14:57

  Är det en tävling el ett motionslopp?

  • Svara
   Elna
   14 april, 2016 at 14:59

   Såhär står det på EuroMTB:s hemsida: “På lördagen kväll 7/5 körs EuroMTB Master Challenge, en tävling för dig med veteran/masterlicens. Masters-tävlingen såväl som ungdomstävlingarna går på stora delar av EM-bana som eliten kör vilket blir en unik möjlighet för dig som cyklist (Notera att dessa tävlingar inte är Master-EM eller Ungdoms-EM).”
   I Indta står det “SPORT” när man anmäler sig så det är väl inte tävling på riktigt.

 • Svara
  Catarina
  14 april, 2016 at 15:18

  För mig räcker det med en runda med dåligt snitt, eller motvind! Jag är såå dåålig då! Svårt att ta igen det sen.. :/

  • Svara
   Elna
   14 april, 2016 at 19:58

   Skönt att inte vara ensam och förbaskat trist att det ska vara så! Peppkram!

 • Svara
  Samuel Brännlund
  14 april, 2016 at 16:10

  Hela min vår är ett psykbryt… Har panik pga att tävlingarna drar igång om en månad, och alla andra cyklar i skogen medans snön ligger djup kvar här!

  • Svara
   Elna
   14 april, 2016 at 19:57

   Andas in. Andas ut. Andas in. Andas ut. Förbaskade snö – åka på träningshelg söderut? Annars får du helt enkelt tävla dig i form!

 • Svara
  Carolin
  17 april, 2016 at 21:04

  Jag är skitnervös att jag ska hamna just där när jag nu snart kan komma igång igen efter det här alldeles för långs uppehållet. Och det värsta är att när jag ska cykla så kommer ju min allra bästa cykelcoach behöva vara barnvakt, så det blir en riktig utmaning!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.