Det närmar sig med stormsteg nu, EM i mountainbike 2016 som går av stapeln här i Huskvarna den 5-8 maj och igår gick det ännu en gång upp för mig vilken galet fantastisk grej det är vi gör här. Fyra klubbar har lagt ihop det absolut bästa av idéellt engagemang och igår var vi 170 personer som samlades i Huskvarna folkets park för att få lite pepptalk och information från ansvariga. Jag gick dit och kände mig lite opepp och trött efter en jobbdag och gick därifrån ännu tröttare men med världens funkisenergi – boostad med pepp att jobba gärnet inför och under EM.

Pepptummen upp! 

Fina kepsar. Alla funkisar har rosa jacka med texten “crew” och en rosa keps eller rosa/blå/grön-randig mössa. 
Funkisar, fullt med funkisar! 

Erik, som även driver Abloc är den enda som jobbar med projektet lite vanliga kontorstimmar. Resten av oss gör det vi är bäst på under kvällar och helger. I min klubb, IKHP – har vi fokuserat stenhårt på att bygga en riktigt grym bana under vintern. Jag har varit med några gånger och vet ni – att cykla just de där delarna av banan där man gått med räfsa eller varit med och snickrat – det känns extra kul. Det måste kännas extra mäktigt för dem som lagt i princip varenda helg under barmarkssäsong, för som vanligt är det några grymma eldsjälar som kunnat och velat lägga ned extra mycket tid och gjort så himla bra grejer.

Hursomhelst. Vi var 170 personer igår. Vi fick info av de ansvariga, förbundskapten Anders var där och berättade att han väntade sig en sömnlös natt där de sista valen av åkare skulle göras och så fick vi tjuvkika på nya Sverige-tröjan.


Selfie med rostmästar Ingo som inte bara gör det godaste kaffet utan även det officiella EM-kaffet. Fint skareva!

Anders viftar lite med nya tröjan och berättar om att det var fint att bo i Tyskland med utsikt över Belgien, men ännu finare att bo i Jönköping med utsikt över EM-banan i Huskvarna.


Vi fick också titta på mäktigt pampig film från Destination Jönköping om Jönköping & Huskvarna, med utsikter och vyer som gjorde att armhåren reste sig och lokalpatriothjärtat slog dubbla slag. Vi fick också kika på Crafts EM-kollektion som kommer i begränsad upplaga, och den råkar jag förstås att ni här på bloggen ska få se mer av snart, och den är så himla snygg.

  
Litet Elna-huvud, stor keps – jag ska ha en påse godis där för att fylla ut tänkte jag, typiskt bra om en dippar!Alla funkisar fick hämta ut funkiskläder också. Vi kommer att synas superbra i knalligt rosa jacka som kombineras med keps eller mössa. Misstänker att den även är urbra att löpträna i när EM är över.

Inför EM har det varit underbart att få jobba litegrann med sådant jag normalt inte gör på dagarna när jag är instängd på ett kontor. Gräva, räfsa, såga, spika. Bäst var nog när jag fick köra fyrhjulingen, det var en lycklig dag, älsk på köra maskiner. Men, under EM-dagarna ska jag jobba med det jag gör till vardags. Kommunikation och media. Det kommer att bli kul som bara den!

0

2 Comments

 1. Cykelkatten 21 april, 2016 at 07:58

  Ni gör ett så fantastiskt arbete! Hoppas verkligen jag hinner komma och titta på festen 🙂

  Reply
 2. elisabeth 21 april, 2016 at 08:32

  tyvärr kan jag inte komma, skulle verkligen velat vara där och sett detta arrangemang.

  Läser vidare på bloggen.

  Ciao

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!