Elna Dahlstrand
Härliga saker om våren - foto Eskil Laago
Cykelblogg

Fem härliga saker med att träna på våren

Vänner, vi gillar ju listor – och tur är väl det, för det är listdax. Här kommer fem härliga saker med att träna om våren:

1.Att plocka ut fincykeln. Inga dubbdäck. Inga skärmar. Bara den ljuvliga och snabba känslan av att få sitta på sin finhoj och känna hur hjulen sticker iväg

2.Vitsipporna. När vitsipporna slår ut och man får cykla eller springa fram genom ett hav av vitsippor. Då vill jag att tiden skulle gå långsamt, så jag fick cykla i ett hav av vitsippor i dubbelt så många veckor.

3.Att hitta farten igen. Efter vinterträningens långa distanspass och enformiga intervaller och efter de första plågsamt tunga utomhuspassen kommer farten tillbaka och det är en så mäktig känsla.

4.Den första dagen i kortkort och känslan av att allt blev enkelt – när solen faktiskt värmer så mycket att man kan plocka av sig ben- och armvärmare. Åh, det är så ljuvligt och efter det där rullar det igång – den enkla träningen. Korta ärmar och shorts, ett linne på löprundan. Hemmagym på gräsmattan – träning när och var som helst utan frusna händer och lager på lager av varma kläder. Bilden överst i inlägget är från förra årets kortkorta premiär, tagen av vännen Eskil.

5.Dofterna. Fjolårsgräs. Jordig skogsdoft. Honungsdoften från vitsipporna. Den första varma vinden. Utomhusträning på våren doftar så mycket, det doftar så gott och alla sinnen blir så boostade på något vis.

Att göra saker ihop med andra bloggare är väldigt roligt. Det blir som att ha kollegor på jobbet en stund, inspirerande och fint. Helena (in och läs!), Anna (hoppa in och läs där med!) och jag passar på att lista fem fina saker med att träna om våren och vi hoppas förstås att du ska hänga på och göra din version av samma lista. 

0

You Might Also Like...

3 kommentarer

 • Svara
  Vårcyklingens 5 bästa - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  22 april, 2016 at 15:06

  […] klickar du dig vidare till Anna och Elna och tar del av deras våriga […]

 • Svara
  Helena Enqvist
  22 april, 2016 at 15:23

  De där vitsipporna, tänk om de fanns även här! Såg visserligen lite blåsippor i går men ändå.
  Håller med om dofterna, även om det i bland luktar illa så är det så förknippat med vår. Vår för mig är inte korkort, det blir varmt så sent här, men att få bara köra i benvärmare och armvärmare med sommarcykelskor är vår!

 • Svara
  Anna Jansson
  25 april, 2016 at 09:46

  Ja våren luktar gott, skog vitsippor och lite våt mark liksom.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.