Förra veckan hade jag pangpangben och ni fick race report från översta pallplats. Jag hoppades förstås på att upprepa det igår i Kvänum, när det var dags för min första start i Västgötacupen Sportson MTB Open för i år. Det blev någon form av sirapsben istället och jag kan liksom inte låta bli att känna mig otroligt besviken över jobbig känsla i kroppen och teknik lika bra som en baklängescyklande trebent gnu med stödhjul.

Vet ni vad? Det är okej att känna sig besviken. En liten stund, ett litet tag är det nästan viktigt att man tillåter sig det. Och sedan: fokus på bra grejer igen. Tillexempel på att vännen Fia imponerar och körde helt galet bra och knep andraplatsen. Och att Jenny körde sitt första riktiga XC-race med nummerlapp och dessutom sin första tävling i IKHP-kläder. Tänk, vi är ett helt D30 team nu, galet vad jag gillar det. Och så gick det ju riktigt fint för många av klubbens ungdomar, det är många som imponerar.

Saker som inte stämde för mig igår:
1.Det var en såndär dag då jag fick knapra cyklokaparon och värktabletter till frukost. En blir inte pangpang av det. Jag har fått för mig att cyklokaparon gör mig trött men vet inte om det stämmer. Men hade jag inte tagit dem hade det ju inte gått.
2. Jag har så jävla ont i handleden. Allt med stigmumsarmaskinen är magiskt utom reglaget till lockouten. Det är trögt och jag måste böja handleden i konstig vinkel. Ska till Sportson idag och se om det finns någon lösning. (Alltså, vi snackar att jag får så ont att jag inte kan hålla telefonen).
3. Mitt tekniska självförtroende. BORTA. Helt borta. Jag tror inte att jag kan någonting och jag drar ned mig själv i en negativ spiral. Trodde det vände när jag satte stocken häromdagen, men nejdå – det är värre än någonsin.
4. Jag skulle lyssnat på min sambo. “Du orkar inte både ha födelsedagsfest och tävla samma helg” sa han. Ett noll till honom.
5.Kroppen (kanske hade med punkt ett att göra). Flåset var knepigt, benen trötta och på sista varvet låg jag mest och var ofokuserad och funderade på var jag skulle plantera alla fina buskplantor jag fick i födelsedagspresent. Syren, rabarber och vita vinbär. När jag inte kan ta i så jag kan sluta tänka på allt annat, då tar jag inte i särskilt ordentligt. Bleh.

Men herregud. Sitter jag här och listar dåliga saker? Meh, det var ju bara 50 minuter av hela dagen som var pissig, resten var awesome, vi hade en väldigt fin dag. Vi åkte från Jenny på förmiddagen, tre glada tjejer och tre fina hojar inpackade i samma bil. Roadtrip och förväntan, lite pirr och mycket snack. Det var kul att hänga i Kvänum, träffa vänner och bekanta och vi körde en riktigt härlig uppvärmningsrunda med vyer över jordbrukslandskapet. Dessutom, att applådera Fia på pallen kändes nästan bättre än att stå där själv, hon är så himla grym.

När vi lastat av hos Jenny drog Fia och jag upp till IKHP med wok take away och satte oss på en bänk med utsikt över Vättern och käkade i solen. Jimmy och Sam som jobbat däruppe hela dagen och lite annat folk anslöt och sedan hängde vi runt på EM-arenan en bra stund medan solen dalade över Vättern. Klockan var halv nio när jag äntligen var hemma och ställde mig i duschen efter en galet bra dag och ett dygn som innehöll 23 bra timmar och en dålig. Vi glömmer den dåliga och vilar benen tills på lördag!

kvanum-7

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Foto 2016-05-01 13 03 58 kvanum-5 kvanum-4 kvanum-3 kvanum-2

Processed with VSCO with f2 preset

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.