Istället för en vanlig måndagsplanering tänkte jag att ni ska få några tips på vad man kan göra under EM-dagarna i Huskvarna, för visst kommer ni väl hitåt i slutet av veckan? Klart ni gör – och det ska bli så himla kul, lite overkligt nästan att det är den här veckan det smäller. Först och främst – allt du behöver veta om EM-hittar du på www.euromtb.com – om du scrollar ned så dyker det upp  massor av bra information på både svenska och engelska.

Program på svenska hittar ni om ni klickar här. Tänk på att Klevaliden upp till IKHP är avstängd, det krävs boendepass för att få åka där, och man får istället köra Ådalsvägen upp till IKHP, men det är skyltat och plättlätt att hitta! Det är gratis inträde på arenan men det kostar en liten slant att parkera och vi ser förstås gärna att du köper en bit mat, kommer på after biken på lördagskvällen och hugger en kaffe i kaffevagnen. Det finns förstås gratis wifi på arenan också, sponsorn Junet ser till att vårt IKHP under EM-dagarna blivit sveriges mest uppkopplade skog!

Det är rackarns bra om du som besöker vår fina arena läser den här länken först. Där står allt om parkering, bussar, om att det är smart att låsa fast cykeln om du lämnar den obevakad och lite annat smått och gott.

EM på svenska
www.euromtb.com hittar du även mer detaljerad information om staffet & motionslopp på torsdagen, eliminering på fredagen och förstås XCO på lördag och söndag. Är du nyfiken på SM i trial som hålls på området för att göra folkfesten ännu bättre kan du läsa mer om det här och är du sugen på att shoppa lite fint finns förstås vännerna från Craft på plats.

Man kan inte provcykla EM-banan eftersom den är avstängd men om du reser hit och kan ta med dig cykeln tycker jag att du ska åka förbi Vistabanan som ligger några minuter bort med bil eller en sisådär halvtimme med cykel. Den är magisk nu, och hur du hittar dit kan läsa min färska Vistaguide.vistabanan_kaxholmen_2016-17

 

Om du vill göra något annat än cykel är ett tips att ta en promenad i charmiga Röttle by nära Gränna (cirka 20 min med bil från Huskvarna, kolla in hamnen här och en av de gamla kvarnarna här – jag tror förresten laxen leker i fallet nu så passa på) eller kanske åka in till Jönköping och ta en glass eller en bit mat, kanske på Bryggan eller på piren. Åk till stan, parkera och hugg en local så hittar du dit.

scott_spark_RC_jerusalems_kvarn

Förresten, på söndag ska jag vara sidekick till Jönköpingsposten när de livesänder från damernas XCO. Det känns pirrigt och jättekul, precis som allt annat under veckan.

Ja och förstås – på lördagskvällen är jag ju anmäld till Masters Challenge – då vi med tävlingslicens i mastersklasserna kör delar av EM-banan. Är så sjukt nervös för tävlingen att jag känner för att banga/kräkas/emigrera men jag är rätt säker på hur det hela kommer att sluta – även om jag verkligen inte alls vill just nu kommer jag ju att stå där i startfållan och då behöver jag era hejarop för det vore så himla kul att få allting att stämma!

Pepp på den här veckoplaneringen hörrni, nu drar vi igång och hashtaggen du vill följa den här veckan är #euromtb och såklart, mitt instagramkonto!

P.S. Översta bilden i inlägget är förstås tagen av Eskil Laago och cykeln är den officiella EM-cykeln, inget jag ska hoja runt på mer än just för dedär bilderna! Och glöm nu inte att klicka runt ordentligt på EM-sidan, jag har säkert missat massor med kul! 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!