Visst är det tomt nu när EM är över men det känns på något vis ändå makalöst skönt med vardag. Jag tar vilodag idag för att se till att jag verkligen återhämtar mig från urladdningen med Euro MTB Master Challenge.

Den här veckan vill jag inte planera. Jag vill plantera om mina tomatplantor. Jag vill gå barfota hemma i trädgården på Kvarnskogen och mysa över att körsbärsträden blommar. Jag vill dra på mig ett par stövlar och smyga ned till ån och lukta på de sista vitsipporna innan de vissnar bort, och jag vill plocka den första försommarbuketten med gökärt, gullviva och smörblomma, jag har sett att de slagit ut. Jag hoppas att bonden kommer och släpper ut korna på betet och att vi hinner köpa en matta till uterummet. Jag ska plantera morötter, sallad, ringblomma och rädisa i pallkrage och jag ska gräva ned rabarberplantan och vita vinbärsbuskarna jag fick i födelsedagspresent och så ser jag fram emot att hänga en sväng på ett trevligt mingel som inte har det minsta med cykel att göra.

Jag kommer säkert att cykla också. Men inte idag. Och inte planerat. Visst – det vore kul med långlopp till helgen men jag har inte köpt startplats i Billingeracet och vem vet – jag kanske hellre vill stanna hemma och lattja runt med hojen på IKHP eller stigarna runtom Alboga. Eller ta en landsvägsrunda i Jönköpings Toscana som blommar för fullt. Vi får se. Det lär bli en fin vecka iallafall!

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.