Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Tre tecken på att jag borde cykelpendla till jobbet

Högre makter skickar massa hemliga men uppenbara vardagssignaler om att det är dags att ta tag i det där med cykelpendlingen:

 1. Jag körde sönder svindyr V70-fälg mot trottoarkant när jag skulle parkera häromdagen. Gah, jag ogillar både dyra fälgar och att trassla mig in i en parkeringsruta.
 2. Det satt en p-bot på vindrutan igår. Fyrahundra jävla spänn som hade varit fett nice att lägga på en anmälningsavgift till kul lopp istället. BAJS!
 3. Fick ett stenskott idag. SMACK så satt det en sten i rutan när jag för en gångs skulle både höll hastighet och avstånd.

Vad har jag för ursäkt att inte cykelpendla då, jag som älskar cykel så himla mycket? Två ursäkter:

 1. Jag ogillar att ha ryggsäck och har dessutom ingen bra pendlarrygga.
 2. Jag behöver ofta ha med mig MTB och träningsprylar in till jobbet för kvällsträning eller så behöver jag träningsvila.

Det håller inte. EN dag i veckan borde jag ju ta mig till jobbet med cykel eller hur? Vi bestämmer det nu tycker jag, träningsplaneringen får helt enkelt innehålla cykelpendling och avstämning följer förstås. Med lätt packning kan man ju förresten MTB-pendla och ta vägen över Vistabanan eller annan kul stig på vägen hem, lägga ryggan i en buske och bränna några roliga varv när man ändå är i krokarna.

1

You Might Also Like...

12 kommentarer

 • Svara
  Lina
  11 maj, 2016 at 16:44

  Jag har börjat cykelpendla till jobbet för att både komma över min rädsla för att cykla och att komma i form jag kan ju inte skylla på kraschen längre 🙂
  Jag hittade en sjukt bra ryggsäck från vaude! Superryggsäck!!

  • Svara
   Elna
   12 maj, 2016 at 12:13

   Superlina, vad modig du är och vad glad jag blir att höra att du cyklar! <3

   • Svara
    Lina
    14 maj, 2016 at 15:20

    Tack Elna för pepp ❤️

 • Svara
  Elisabet A.
  11 maj, 2016 at 20:11

  Det går också att lägga ryggan hos sin moster, iaf om det gäller Vistabanan😘

  • Svara
   Elna
   12 maj, 2016 at 12:14

   <3

 • Svara
  Magnus A.
  12 maj, 2016 at 06:50

  Det låter som en bra anledning att spendera pengar på cykeltillbehör som denna kolfiber bike-rack;
  https://www.kickstarter.com/projects/tailfin/tailfin-ultra-light-carbon-bike-rack-and-panniers/description
  Dyr, lång väntetid samt riskabelt(som alla crowdfunding-objekt) men nog vore den en elegant och smidig lösning för den som pendlar med landsvägscykel och som inte vill använda ryggsäck.

  • Svara
   Elna
   12 maj, 2016 at 12:15

   Cool pryl! Men blir det inte himla instabilt med all vikt på ena sidan sådär?

   • Svara
    Magnus A.
    15 maj, 2016 at 09:05

    Lastar man fullt i väskan blir det säkert instabilt men en laptop och ombyteskläder borde inte märkas av så mycket hoppas jag så jag har valt att chansa på den. Jag får avlägga en rapport när/om jag får den 🙂

 • Svara
  Fredrik Nordstrand
  12 maj, 2016 at 07:21

  Jag har USWE F6 PRO rygga/vätskesystem. Den är kanske stor för att ha på tävling om man vill vara lätt (men jag har inga problem med att ha lite extra med mig, tävlar inte på din nivå 😄)
  Den rymmer 15l varav 3l vätska om man vill. Det borde räcka till att få med sig lite kläder och verktyg/slang/nutrition. Alternativt om man inte cyklar på måndag till jobbet så kan man ju ta med sig kläder dit dagen före så slipper man ha det på ryggen 😃

  • Svara
   Elna
   12 maj, 2016 at 12:17

   Googlade den, och den verkar smidig, men den rymmer inte min dator som måste med. Ena dagen är jag på kontoret och nästa jobbar jag hemifrån så min MacBook Pro måste alltid med. Otympligt! 🙂

 • Svara
  Sara Borg
  12 maj, 2016 at 07:35

  Cykelpendling är verkligen skitbra men så snart man hoppar över en planerad dag är det lätt att hamna ur fas! Jag har också som mål att köra en dag i veckan och i går blev det av (slarvade förra veckan…). Det var kallt på morgonen men en riktigt fin eftermiddag/kväll så då blev det en extrarunda. På morgonen cyklar jag helst snabbaste vägen bara rakt på 🙂

  • Svara
   Elna
   12 maj, 2016 at 12:17

   Så gjorde jag i Norrköping, rullade snabbaste till jobbet och körde en lång vända hem. Det var gött!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.