Häromkvällen stack vi iväg till Bråneryd. Jossan, Jenny & jag skulle köra intervaller men börja med att värma upp med lite lek i dirten. Jag hade sprillans nya, knalligt rosa shorts och absolut inga som helst krav på mig själv och vet ni vad, efter att ha lajjat omkring litegrann i småhoppen och äntligen fått lite knas på att lätta hojen efter att helst ha hållt hjulen på marken hela våren och efter lite pepp från Jossan tog jag all fart jag kunde och swishade över ett dubbelhopp. Ett sånt där hopp med två pucklar och ett gap emellan. Ganska snällt byggt så man klarar det även om man landar för tidigt och just det gjorde jag några gånger innan det gick. Jag tänkte mycket på allt bra som Annie sa när hon coachade mig på EM-banan och när hoppet satt och det hisnade lite i magen, då kände jag mig så himla cykellycklig. Tänk, jag trodde aldrig jag skulle våga försöka ens ett snällt dubbelhopp. Ska öva lite och sedan ge mig på något svårt. Åh, vad kul det är att hålla på med det här!

Bråneryd Bike Park

Shorts förresten, det ska vi snacka mer om sart, trenden är här för att stanna och jag har testat ett gäng olika. Dubbelhoppsshortsen är X-Over W från vännerna på Craft, en modell som jag gillar mycket. Foto: Josefine Ahlström

1

5 Comments

 1. Maja Markström 15 maj, 2016 at 10:08

  Du bjuder på så härliga bilder och text, blir så sugen på att köpa mig en till cykel som jag kan utforska skogen med!

  Reply
  1. Elna 16 maj, 2016 at 14:25

   Oh, gör det, jag tror inte du skulle ångra dig!!! 😀

   Reply
 2. Helena Enqvist 15 maj, 2016 at 13:11

  Jag har fått nojja över hopp, hopp som jag klarade i somras. Jag behöver öva, komma över hjärnspöken. Men dubbelhopp?! Vad grymt!

  Jag har ju de där lila shortsen och bott i dem sedan förra sommaren, så sköna och som du säger, trenden är för att stanna! Kul, man blir lite extra tuff och happycyklist i dem. Dina var superfina i färgen 🙂

  Reply
  1. Elna 16 maj, 2016 at 14:28

   Jag sliter också med hjärnspöken, det är ju lustigt det där – att man blir rädd för saker som man gjort hur många gånger som helst! Jag börjar känna mig bekväm med hjulen i luften igen men har fortfarande inte hoppat större hopp, men på onsdag måste jag, då är det träningstävling på bana med två hopp där man verkligen måste skicka ut hojen och jag ska banne mig inte köra B-spår. Pirrigt. Du fick ett tanketips i kommentar på din blogg som hjälpt mig, hoppas det kan hjälpa dig lite också!

   Reply
 3. Pingback: Cykelshortsen blev det nya svarta som är här för att stanna - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.