Elna Dahlstrand
Cykelblogg MTB

Heldagsäventyr på Hunneberg

Vi drog till Hunneberg utanför Vänersborg igår. Vädret hemma verkade inte särskilt lovande och ett span på väderleksrapporterna visade att det skulle vara najs cykelväder just här och det ryktades om bra cykling så hojarna åkte upp på taket och vi bilade bort från regnskurarna.Hunneberg_mtb Hunneberg_mtb-2 Hunneberg_mtb-3 Hunneberg_mtb-4 Hunneberg_mtb-5 Hunneberg_mtb-7 Hunneberg_mtb-28

Hunneberg bjussade på perfekt cykelväder. Inte för varmt, inte för kallt, greppiga stigar och fina miljöer. Vi fick lite tips om vilka av cykelslingorna som skulle vara kul att följa när vi kom fram och gav oss in på den mest utmanande direkt men tappade förstås snart bort oss och trillade in på någon vandringsled runt sjö som visserligen var riktigt najs men vi fick lyfta cykarna över tusen nedfallna träd så det blev mest tekniska igångdrag. Typiskt kul det också och vi hann just precis tillbaka till Hunnebergsgården innan lunchbuffén stängde.

En buffé, en stork kopp kaffe och lite kaka senare drog vi igång igen och matade runt på stökiga stigar allt vad vi orkade. Stannade vid steniga och luriga partier och testade vägval och hade jäkligt kul och lekte runt en massa. Vet ni hur roligt det är att sladda i halt gräs? Om inte, testa, det är barnsligt kul att leka.

Hunneberg_mtb-9 Hunneberg_mtb-10 Hunneberg_mtb-11
Hunneberg_mtb-12 Hunneberg_mtb-14
Hunneberg_mtb-16 Hunneberg_mtb-17 Hunneberg_mtb-19 Hunneberg_mtb-20 Hunneberg_mtb-22
Hunneberg_mtb-21 Hunneberg_mtb-23Hunneberg_mtb-6

När vi cyklat klart hittade vi förresten en liten teknikslinga – så himla roligt att man bygger sådana och det blev förstås ett par vändor där också.

Hunneberg_mtb-26Hunneberg_mtb-24 Hunneberg_mtb-25 Hunneberg_mtb-27

Summa summarum: en galet bra dag med mycket cykellycka och äventyr, fina vänner och med fina hojen – jag kör bättre och bättre hela tiden nu och det känns så himla gött. Älsk på slaglängden på min framgaffel och fullgunget, och älsk på att bara leka runt med kompisar på stig sådär, det är livskvalitet.

 

5

You Might Also Like...

5 kommentarer

 • Svara
  Josefine
  29 maj, 2016 at 18:42

  Gaaaaah! I augusti vill jag åka på cykeläventyr varje helg!🙌🏻

  • Svara
   Elna
   30 maj, 2016 at 15:25

   Jag med!!! <3

 • Svara
  Andreas
  30 maj, 2016 at 12:36

  Vilken underbar miljö att åka i, måste fråga vad använder du till att ta dina bilder till bloggen? Kamera eller mobil?

  • Svara
   Elna
   30 maj, 2016 at 15:28

   Jag blandar hejvilt! Har en SonyRX100II som hänger med i bakfickan ibland om det inte ska köras för hårt eller i för blött väder, alla bilderna i det här inlägget är tagna med den. Men många av mina bilder är tagna med mobilen och editerade med VSCO cam, en grymmingapp!

 • Svara
  - Elna Dahlstrand
  31 december, 2016 at 16:19

  […] blommade och tomatplantorna växte så det knakade. Jag visade min jobboutfit och så följde jag och J med Sam & Fia till Hunneberg och en helt magiskt bra heldag på cykel med nya stigar. Jag var liksom fortfarande nykär i vårt […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.