Vet ni, jag tänkte att ni skulle få lite vardagsbilder den här veckan. Cykel i vanlig ordning med förstås, men jag gör ju så himla mycket mer och cykel är inte allt jag är. Jag tänker på det ibland, att även om jag har cykellycka som röd tråd genom livet och verkligen älskar att hålla på med cykel får det inte bli allt jag är. Står jag plötslig där en dag och inte kan cykla längre kan jag ju inte ha hängt upp hela min identitet på det.

Vi kör lite vardagstema den här veckan och först ut är en måndagförmiddag på väg till kontoret i Jönköping, för även om det är guld att arbeta hemma är det awesome att träffa kollegor och stämma av saker och skratta vid ett fikabord.

Jag jobbar med marknadsföring, grafisk form, kommunikation och text på ett IT-företag. De har åttio procent av min tid – resten lägger jag på bloggbusiness och cykel i mitt eget företag. En skön kombo som jag gillar.

En grej som underlättar min vardag oerhört mycket är det där med att inte behöva välja kläder när jag går till jobbet. Jag har tio nästan likadana svarta blusar och ett gäng likadana svarta jeans som jag alltid jobbar i – jag behöver inte tänka på kläder på morgonen, jag bara hugger en ren uppsättning. Jag varierar örhängen, armband och nagellack och så byter jag skor efter väderlek. Vid halvnio idag var det varmt nog hemma för att inte behöva sätta på sig jacka när jag gick ut.

office_wear-2Katten Pixel är alltid gosnödig, särskilt när man ska iväg någonstans. Det är som att hela hennes värld rasar när man åker, hon försöker desperat få lite sista gos ifall om att man aldrig kommer tillbaka. Ser ni torpargrunden och fasaden förresten? Det är också vardag – och det kommer vara påtaglig vardag i sommar för då ska vi fixa grunden och laga och byta panelen och kanske ta bort allt det där gruset som gör så ont att gå barfota på. 

0

11 Comments

 1. Sara i Åre 30 maj, 2016 at 12:22

  KUL med sådana här inlägg. och apropå din klädstrategi – jag minns inte var men jag hörde att det är så framgångsrika personer (typ obama) gör. om man ägnar mindre tid åt val av kläder kan han lägga mer tankekraft på “viktigare” grejer. smart tycker jag. ska köpa fler svarta plagg och inte nojja så mycket över att jag köper sådant jag typ redan har.

  Reply
  1. Elna 30 maj, 2016 at 15:27

   Obama, Steve Jobs, Mark Zückerberg och så jag! Fick idén när jag läste om en svensk reklambyråtjej som jobbade som AD i London och har inte ångrat mig en sekund. Och när jag är ledig – då frossar jag i kulörta träningskläder, looooooove it!

   Reply
 2. Helena Enqvist 30 maj, 2016 at 13:07

  Vad roligt att få följa med i din vardag! Tänk om jag hade samma strategi på kläder, det värsta på morgonen är att leta reda på något som känns okej.

  Reply
  1. Elna 30 maj, 2016 at 15:28

   Kul att du gillar sådana inlägg, lite utanför comfort zone typ, men lite kul att göra. Du kanske ska testa samma strategi, det är så himla bra!

   Reply
 3. Björn Westergren 30 maj, 2016 at 14:23

  Riktigt smart med kläder, själv lägger jag alltid fram kläder dagen innan och som är enkelt att ändra lite beroende på väder.

  Reply
  1. Elna 30 maj, 2016 at 15:29

   Det är också himla smart att göra så!

   Reply
 4. Sara Borg 31 maj, 2016 at 07:47

  Älskar din klädstrategi! Jag körde på ungefär samma i min tidigare tjänst. Vi hade svart, rött, grått och vitt i vår grafiska profil och jag använde nästan uteslutande svart både i representationssammanhang och på kontoret. När jag sedan bytte tjänst fick jag ett sug efter att ha på mig annat och så köpte jag på mig massor av färgglada blusar. Jag märker dock att jag lätt tar det gamla vanliga, där jag trivs och inte behöver fundera så mycket 🙂

  Reply
  1. Elna 31 maj, 2016 at 22:34

   Du kan ju liksom både ha kakan och äta den så – jag kan ibland känna mig lite sugen på färg 😀

   Reply
 5. Emmi i Spanien - explorista.se 1 juni, 2016 at 12:43

  Tänker att 80 % är perfekt, så kan man få lite mer frihet och jobba med sitt eget också. Och perfekt med färdiga klädset som alltid är snygga (för en som inte är klädintresserad, som jag 😀 )!

  Reply
 6. Pingback: SEMESTER!!! - Elna Dahlstrand

 7. Pingback: Årskrönika - det här gjorde jag 2016 - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.