Elna Dahlstrand
Cykla på Öland
Cykelblogg MTB

Helgen i intervaller

Helgerna på Öland brukar jag tajma med distans. Jag gillar att sticka ut från Källa över alvarmarkerna mot västra sidan och sedan välja håll efter vind, en vill ju ha medvind hem för Öländsk motvind är gräsligt jobbig när man är trött. Den här helgen kände jag inte att distans var det jag behövde och körde istället intervaller och det känns så himla gött att ha kommit igång med lite hårdare körning efter segdraget infektionskrångel i kroppen.

I lördags körde jag fyra gånger fyra på tyngsta växeln i motvinden på västra sidan med två minuters vila mellan varje, plus ett gäng naturliga sprättar och spurtar och en åtta i medvind.

Om söndagsmorgonen blev det ettor på småvägarna i Högnäs. Tio stycken enminutersintervaller på som var sådär sjukt kräkasjobbiga, med trettio sekunders vila mellan varje. Galet snabbt och effektivt!

Jag tappade bort intervallträningen efter vintern men ska köra lite mer av den varan nu, det är trots allt himla kul att köra intervaller och stark blir man. Åttor har tidigare varit en favorit, nu vet jag inte riktigt vad som toppar listan. Vilka är dina bästa?

1

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  Helena Enqvist
  20 juni, 2016 at 15:37

  Mina fakirerer som jag kallar dem, 30 sekunder på absoluta max följt av fem minuters vila, upprepa en sju-tio gånger. Annars gillar jag lite längre intervaller, åttor tex. fast roligast är 15 sekunder hårt 15 lugnt. Brukade väcka benen så inför lopp. Nu blir det sällan strikta intervaller, letar upp stigar som jag vet att jag kör på en tid och bränner dem så hårt jag kan och upprepar på någon annan stig eller i någon backe. Det fungerar lika bra det och trött blir jag. dessutom verkar det vara mina bens melodi i år.

  • Svara
   Elna
   20 juni, 2016 at 16:30

   Du verkar bli hur stark som helst av att mest cykla för att det är kul! Jag ska prova fakirer, det låter jobbigt och jobbigt är skoj!

 • Svara
  Helen
  20 juni, 2016 at 15:45

  Vilken fin blogg du har och vad härligt det ser ut. Åker till Öland nästa helg och cykeln måste få följa med då .
  Ha en skön cykel sommar

  • Svara
   Elna
   20 juni, 2016 at 16:29

   Tack, nu blev jag glad! Härligt, midsommar på ön alltså? Hoppas du också får en riktigt härlig cykelsommar!!!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.