Elna Dahlstrand
Scott Spark RC 900 World Cup
Cykelblogg Elna testar MTB

Nu är nästa års Scott Spark beställd!

Vet ni, nu har min samarbetspartner Sportson i Jönköping beställt hojen jag ska åka på nästa år och jag känner mig just precis hur förtjust som helst, magkänslan säger mig att det kommer att bli riktigt, riktigt kul att åka på den här.

Nästa år kommer att bli ett annorlunda, omvälvande och spännande år på många fronter. En av dem är cykelfronten – jag bestämde mig nämligen för att testa lite större hjul. Jag har ju trivts superbra med 27,5 men vilket jag faktiskt trivs bäst med vet jag ju inte förrän jag testkört 29″ riktigt ordentligt. Det skiljer inte särskilt mycket i vikt, något hekto bara, och det ska inte vara några konstigheter med small-ram och stora hjul och jag ser väldigt mycket fram emot att kunna utvärdera det hela efter att ha åkt på den ett tag.

Scott Spark RC 900 World Cup. Långt namn på en fin hoj. En riktigt fin hoj. En sådan ram som Jenny Rissveds vann OS-guld på (fast hon kör 27,5), hur lyxigt är det inte att få åka på en sådan? Det är hur lyxigt som helst.

Scott-spark-rc-900-world-cup_sidan

Några andra detaljer med nästa års hoj som jag älskar är att den har FOX-gaffeln med svarta gaffelben (styyyylish!!!) och så tycker jag om designen på fullgunget som skiljer sig helt från förra året, den är lättare och den är sjukt mycket snyggare med sin nya dämparplacering. Den som vill nörda in sig lite hittar fina bilder och specar på nya Spark här.
Och så var det där med att den har 12-delade Eagle – den kassetten har jag dreglat över sedan J kom hem från landslagsmekanikeruppdrag i Danmark och berättade att det satt en ny sorts monsterkassett på Rissveds hoj. Mer utväxling helt enkelt, whooooaaaaaa, det blir fint uppför Huskvarnabackarna. Och förstås, grymma XTR-bromsar, tur att det finns lite XTR på den eftersom chefsmekanikern här hemma suckar lite åt SRAM och menar att XTR är det enda som är något att ha. Han retas väl mest – jag stortrivs med mina SRAM-växlar. Det han inte gillar är att det inte helt går att justera bort “klonket” som blir när man växlar, och just det ljudet älskar jag. Det ska bara låta sådär.

Summa summarum tycker jag att jag får åka på en galet fin hoj och jag ser fram emot att testa både den nya ramen och lite större hjul. Sportson i Jönköping och jag går in på tredje året med samarbete och jag är himla stolt och glad över det.

Är det förresten någon av er som byter hoj till nästa år? Kanske testar något nytt tillochmed? Byter till något lättare? Berätta gärna, det är ju så kul att prata cykel!!!

 

29

You Might Also Like...

17 kommentarer

 • Svara
  Helena Enqvist
  13 september, 2016 at 11:25

  ÅÅ vad roligt med ny cykel!! Tror du kommer att gilla 29 tum. Jag upplevde en stor skillnad, gick visserligen från 26 till 29. Var rädd att det skulle bli tuffare uppför men jag upplever att min 29:a tuggar sig bättre uppför än vad 26:an någonsin gjort, även när det är stökigt. På väg uppför är den lika bra, bara man får lite fart på ekipaget går det undan.
  Spännande att få läsa sedan hur du upplever cykeln 🙂

  Jag byter inte cykel, dels för att jag inte är säker om jag ska tävla och för att jag ändå har bytt lite i form av årets ram. det gjorde (eller i alla fall vad jag inbillar mig) lite mer rapphet i cykeln. Mina gamla komponenter sitter kvar och gör sitt jobb fint även efter tre år. Helst av allt, i den bästa av världar där jag vore gjord av pengar skulle jag vilja köpa en fatbike till vintern och en endurohoj till sommaren. Fatbike var ju tanken men pengarna gick till ram i stället. Ska jag inte tävla kan jag harva vidare på min hardtail.

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:23

   Jag tycker din nya ram är fin, det var tur i oturen att allt fortfarande passade på den! Jag tror inte du inbillar dig när det gäller rapphet, de har säkert jobbat lite med fiber och geometri för att förbättra till årets ram. I den bästa av världar skulle jag också vilja ha en vinterfattis och en sommarenduro 😀

 • Svara
  Hasse
  13 september, 2016 at 11:37

  Tjusig! Min ram gick ju av på Ragunda 100 Miles för två veckor sen så jag behöver ju nytt till nästa år. Har kollat på en FS i alu som ser trevlig ut. Lite tung men går nog att lätta en hel del med enkla medel. Det är ju bara det där vanliga med ekonomin. Som det ser ut nu så köper jag antingen en ny likadan ram fast en storlek större, eller så säljer jag min endurohoj och köper en ny XC-racer. Vånda…

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:13

   Åhe, så himla typiskt. Hoppas du hittar en riktigt bra lösning, förstår din vånda till fullo!!!

 • Svara
  Thomas
  13 september, 2016 at 11:54

  Här har du tips på en bra grej för att få bort några av klämmorna på styret. http://problemsolversbike.com/products/mismatch_adapters

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:14

   Jag har inte känt att jag behöver få bort klämmor på styret? 😉

 • Svara
  Fredrik Funk
  13 september, 2016 at 12:49

  Skojigt!! Då får vi hoppas du blir nöjd med 29″ men det tror jag nog att du blir 🙂 inget är som väntans tider 🙂

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:14

   Det har du verkligen rätt i, inget är som väntans tider! 😀

 • Svara
  Fredrik
  13 september, 2016 at 13:42

  Alltid kul med ny cykel. Jag gjorde en omvänd resa mot dig, börja med 29 men köpte en 27,5 med leffty gaffel…asnöjd med cykeln! Måste bara trimma motorn!

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:15

   Du får kitta motorn med riktigt bra vinterträning så kommer den att gå som en skållad iller till nästa vår 😀

 • Svara
  Jenny Svensson
  13 september, 2016 at 13:47

  Jag byter från Specialized Epic till Allebike och kör fortsatt 29. Är du sponsrad av Sportson eller får du bra rabatter? Hur mycket kan man pruta på nypriset?

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:15

   Är du ute efter att göra riktigt bra köp är det rätt tid precis, många säljer ju av sina tävlingshojar nu när säsongen tar slut!

 • Svara
  Johan Karlsson
  13 september, 2016 at 16:25

  Letar ny cykel, men även nästa år blir det en 27,5+ (650bx3.0). Men det blir nog ett annat fabrikat som också börjar med S 😉

  • Svara
   Elna
   14 september, 2016 at 13:16

   Låter fint det också! 😀

 • Svara
  Sara Borg
  17 september, 2016 at 10:17

  Japp, jag byter min XC-hoj. Efter många turer och funderingar så går jag från en hardtail Specialized Fate till en fullgung Specialized Era, men stannar kvar på 29´. Läääängtar så tills den kommer 🙂

 • Svara
  Clara Edvinsson
  18 september, 2016 at 20:03

  Riktigt snygg hoj! Är inte jättevan vid MTB, men jag älskar ju cyklar så jag har funderat på vad skillnaden mellan heldämpad och hardtail är?

 • Svara
  Tobias Hemlin Karlsson
  18 november, 2016 at 21:34

  Väntar på en likadan! 👍😊

  Har kört 700RC -15 och 700RC -16. Nu blir det 900RC WC.

  /Tobbe

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.