Elna Dahlstrand
Lapplandsrunda
Cykelblogg

Lapplandsrunda – en mjölksyrafestlig distans

I morse spurtade jag hemifrån i allt annat än distansfart för att försöka hinna möta upp en klunga snabba distansvänner i Huskvarna. Jag hann förstås inte i tid men de mötte upp mig så det blev åka av ändå. I klungan fanns flera goa människor som ska med runt Vättern nästa vecka, multisportare och klubbkompisar från IKHP och så var goaste Alexandra med ut, typiskt trevlig uppslutning.

Det visade sig rätt fort att undertecknad inte hade de piggaste benen. Jag fick slita och gick på rött och insåg rätt fort att jag skulle hålla max en timme till om jag inte plockade ned farten så jag bestämde mig för att släppa. Jag var från början inställd på att jag bara skulle orka hänga med en kortis, inga konstigheter.

VInterdistans lapplandsrunda

Resten av klungan visade sig också sugna på att sänka farten och jag kunde sitta med en bit till och jisses amalia vad det var skönt att slå av. Fortfarande jobbigt för mig eftersom jag bränt lite väl mycket på väg in redan, men bra jobbigt på något vis och jag hängde i ytterligare någon timme. Hela vägen till det av lokala cyklister mytomspunna Lappland var jag med och där tog vi en kort fotopaus. Lappland en by som ligger ganska nära där jag bor, och en klassisk distansrunda jag aldrig kört innan – fint att få korn på nya vägar hemomkring.

vintercykling_lapplandsrunda_december-4

Vet ni förresten, jag har issues med crossen. Eller iallafall med crossens smala däck och pluttiga styre. Jag tycker den är hemsk att köra nedför när det är isigt och bromsar mig krampaktigt nedför varenda backe. Ohållbart. Påminn mig gärna om att jag har asbra dubbdäck och har hållt på med cykel tillräckligt länge för att inte behöva kasa mig långsamt nedför som jag gjorde idag för jag är trött på att jag alltid ska ha något cykligt hjärnspöke. Jag kan cykla etc.

vintercykling_lapplandsrunda_december-8 vintercykling_lapplandsrunda_december-11

Efter Lapplandsstoppet bromsade jag med ner till Åsens by och där vände jag hemåt men vid Bunnkorset tog jag mig samman och åkte hoj tills både cykeldatorn och Strava-appen samlat ihop fyra timmars rulltid och jag kunde summera ett riktigt gött distanspass med inslag av pannbensbygge. Struntade i cykeltvätten, duschade länge och varmt och slängde ihop en omelett med bacon och grönsaksfräs och var nöjd med livet.Pepp på mer sådant framöver!

8

You Might Also Like...

3 kommentarer

 • Svara
  Clara Edvinsson
  17 december, 2016 at 16:33

  WOW vilken fantastisk start på helgen! Jag såg ett gäng på crossar på Elmia vid 09 i morse, måste vart dina distansvänner för dagen. Ha en fortsatt fin helg!

 • Svara
  Sara Borg
  17 december, 2016 at 16:55

  Det lät med andra ord som en riktigt bra lördag! 🙂

 • Svara
  Julegris och julegran - Elna Dahlstrand
  18 december, 2016 at 16:52

  […] med träning en söndag som idag, jag hade tänkt mig ett distanspass idag också men lite annat kom emellan. Tillexempel kom vi på att idag var enda dagen vi hade möjlighet att […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.