Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Bikefulness

Jag har börjat hänga en del på Vandringsbloggen.com och där finns en kategori som heter Hikefulness. Jag tycker det låter så fint och finurligt och vackert och beskrivningen av hur det känns när inget annat än här och nu finns tycker jag att jag så väl känner igen från cyklingen. Och så tänker jag att det förstås finns ett bikefulness också. Jag har skrivit om hur det funkar för mig innan men bara i en mening i det här inlägget om att skogen läker alla sår:

“Och ibland när jag cyklar ensampass i skog – då passar jag på att stanna upp ett tag på en extra vacker plats och bara vara en liten stund. Som att meditera en liten stund.”

Bikefulness

Jag gillar det här med bikefulness. När man tar sig tid att stanna upp på en vacker plats, när man sänker tempot för att andas in honungsdoften från miljoner av vitsippor, när man tar en paus och sträcker ut sig i solen en stund, när unnar sig att stanna och lyssna och absolut inte höra någonting annat än skogens sus och fåglars kvitter.

Sommardag på Bauerleden

När den nya stigen öppnar upp sig och utsikten är magisk. Åh, bikefulness är ju ändå grejen – det är ju det som gör att man inte tröttnar på sina träningsäventyr utan vill fortsätta att leva cykellycka år efter år.

Visst måste det vara någon av er som känner igen sig? Sysslar ni med bikefulness?

3

You Might Also Like...

3 kommentarer

 • Svara
  JB
  24 mars, 2017 at 20:43

  Nja, jag brukar inte stanna och njuta av naturen när jag är ute och cyklar. Jag är så fokuerad och koncentrerad att jag inte kan tänka på något mer än någon sekund i taget. Det gör att jag inte kan tänka på jobbet eller älta ev bekymmer. Det blir smått meditativt och kanske lite bikefulness på mitt sätt.

  • Svara
   Elna
   25 mars, 2017 at 11:07

   Absolut en typ av bikefulness! 😀

 • Svara
  Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  26 mars, 2017 at 15:18

  […] tal om vårcykling så skrev Elna ett inlägg och myntade ett nytt ord. Bikefulness. Om att stanna upp lite på turen och ta in allt det fina. […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!