Alltså, ni kommer ju inte att tro på det här men jag har faktiskt haft en så himla bra dag idag. Efter veckor där jag liksom glidit fram genom ett töcken av trötthet som började i vecka sju och eskalerade vecka efter vecka och inte slutade vid vecka tolv utan golvade mig fullständig i vecka sexton och som gjort att jag varit hemma från IT-kontoret i snart tre veckor.

Jag har sovit och gråtit och stökat ned och varit trött och ledsen och uppgiven och ännu mer trött och sovit ännu mer och velat snabbspola tiden till september och gett upp allt hopp om att få uppleva en endaste härlig dag förrän i höst.

Och så vaknade jag i morse och kände mig lite förvirrad över att det var som om dimman klarnat. Det kändes liksom inte ens möjligt att jag skulle få uppleva pigghet, jag undrade nästan vad som var fel. Det kändes för bra för att vara sant.

Men det var sant – idag har jag varit pigg. Jag har inte tröttgråtit en enda gång, inte ens i närheten. Jag skrev klart en mtb-guide till bloggen, jag fixade några grejer här hemma, jag orkade tänka klart ovanligt många tankar och på kvällskvisten skrattade jag mig igenom en hel timme nybörjar-coachning på Vistabanan. Och däremellan har jag klappat om det runda på magen och spelat bra musik för käraste lilla cykelfröet och känt mig så himlastormandes lycklig över att vi ska bli tre här hemma och på riktigt kunnat njuta av en hel dag som gravid.

Om det här var en engångsföreteelse kommer jag att leva på känslan från den här dagen länge, åh – vad fint det har varit. Om det vänder lite nu blir jag hur lycklig som helst – nästa vecka ska jag testa att gå tillbaka till IT-kontoret och det vore ju så fint att få jobba lite. Och det här med att må bra och gå och klappa om sin mage – åh vilken grej.

Vet ni förresten en grej till? Jag kan känna den! Först trodde jag att jag kände fel, men så hände det igen och igen – cykelfröet sprattlar och varenda sekund av trötthet och illamående känns värt att just få uppleva den känslan. Och vet ni, jag skojar inte när jag säger att det minsann är lite magiskt.

 

7

8 Comments

 1. Helena 29 mars, 2017 at 21:52

  Det är värt det, jag lovar! Varje kräkning, varje trött dag och varje dag med foglossning är värt känslan av att lukta på sin nyfödda bäbis. Då glömmer man allt. Så pass mycket att man inte tvekar att göra om det! Ha bäbisen som målbild, det är den du kämpar för:) Ta hand om dig och hoppas du får njuta lika mycket, fler dagar.

  Reply
  1. Elna 30 mars, 2017 at 21:16

   Det är den finaste målbild jag någonsin haft <3

   Reply
 2. JB 30 mars, 2017 at 12:14

  Jag blir så glad för din skull när du skriver sånt här!

  Reply
  1. Elna 30 mars, 2017 at 21:16

   😀

   Reply
  1. Elna 30 mars, 2017 at 21:17

   Ja, verkligen!!! 😀

   Reply
 3. Sara 31 mars, 2017 at 07:34

  Det är den känslan alla föräldrar minns av graviditeten. Alla andra dagar med bomull i huvudet och den konstanta illamåendet glöms snabbt bort då.

  Reply
 4. Pingback: Vecka 19: Trött och lycklig - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!