Tävla om en av mina favoriter: superlätta Craft Featherlight Vest

Det här är ett inlägg i samarbete med Craft Sportswear. Alla åsikter är precis som alltid mina egna. 

Craft Featherlight Vest W PushCraft Featherlight Vest V i härlig knalliga färgen push

Väst, är det inte fånigt lite tyg för dyr peng?

Innan jag till slut köpte min första vindväst tyckte jag att väst verkade vara ett rätt onödigt plagg. Fånigt lite tyg för dyr peng, hur värt kunde det vara liksom? När jag väl investerat i en väst undrade jag varför jag inte gjort det innan – så himla smart och bra plagg som har lång säsong, väl värt sina kronor. Om du väljer mellan att skaffa en vindväst eller en vindjacka tycker jag att du ska välja väst, den är tokigt användbar, värd varenda krona – fånigt mycket smart funktion för pengarna!

Västen har man över sin cykeltröja och den skyddar mot vind vilket gör att man håller sig varm och go även när det är lite blåsigt och kallt ute. Är det riktigt kallt kan man ha ett kortärmat underställ under tröjan och för att hålla sig varm om armarna kombinerar man med armvärmare – flossade om man är en frysis, tunnare om man som jag är varm om armarna. Blir man för varm plockar man av sig västen och knycklar ihop den i bakfickan. När man är ute och cyklar om kvällarna är det ju ofta varmt och gott när man ger sig iväg men när man cyklar hem genom skymningen vill man plocka fram något som skyddar lite, ett av alla tillfällen när västen är perfekt. Åhe, hjärtögonemoji på hur bra det är med väst!

Lättvikt vindväst till cyklingDen svarta bollen är en ihoppackad Featherlight. Pytteliten, superlätt, megasmart. Man knölar ihop tyget i en liten ficka baktill och vips har man en smidig västboll att peta ned i bakfickan på cykeltröjan.

Tävla om en Craft Featherlight Vest

Med det sagt så är jag rackarns glad att jag får tävla ut min favoritväst från vännerna på Craft. Deras Craft Featherligt Vest finns både i dam– och herrmodell och det är den västen ni brukar se mig i på cykliga bilder, jag har den nästan jämt. Den är gjord i fjäderlätt tyg förstås – en kvadratmeter tyg väger 37 gram och den är enkel att förvandla till en smidig liten väst-boll när man vill ta av sig den. Den är vindavvisande framtill men har mesh baktill som släpper igenom fukt.

För att tävla om en Craft Featherlight Vest skriver du i kommentarsfältet vilken storlek, färg och modell (dam/herr) du vill vinna och så berättar du varför just du behöver en ny väst! 

Craft Featherlight Vest W Push & Black

Det är snabba ryck så att den som vinner ska få sin väst lagom tills första långpassen i vårvädret – tävlingen pågår tills tisdag 25/4 klockan 18:00 och vinnaren meddelas via mejl/blogg kort därefter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

24

62 Comments

 1. Daniel 21 april, 2017 at 11:57

  L Svart.
  Kort och gott så vill jag vinna västen för att det ALLTID blåser så mycket när jag ska ut och cykla…..och det motvind till på köpet 🙂

  Reply
 2. Anna J 21 april, 2017 at 12:14

  Efter att ha krympt i storlek så gapar cykelgarderoben helt tom på passande kläder då det mesta har fått ny ägare.
  Typiskt dumt när jag tänkt att gå från enbart rehab till att förhoppningsvis få njuta av cyklingen utomhus lagom tills vårvärmen kommer på riktigt!
  Med tanke på den (ursäkta språket) helvetiska vind som kan finnas här på västkusten så ligger en vindväst allra högst upp på önskelistan just nu.
  Att den sen är rosa och därmed både syns samt piffar upp alla svarta kläder är perfekt!

  (Damväst i storlek M)

  Reply
 3. Tanja Rönnberg 21 april, 2017 at 12:19

  M, dam, röd.
  Så här är det, jag bor på Åland, som i princip är en sten i vattnet. Här blåser det alltid och en sån här väst skulle vara GULD. Och så är den knas-snygg. Bara en sån sak liksom 🙂

  Reply
 4. Tina Kjärrman 21 april, 2017 at 12:35

  Som nykläckt trebarns mamma där amningen äntligen fungerar till fullo, så är jag mer vindkänslig på framsidan. Jag vill helst inte bjuda bebisen på kall milkshake efter cykelturen 😱Jag önskar mig en rosa i xxl 👍

  Reply
 5. Hanna Flordal 21 april, 2017 at 12:42

  Åh en vindväst skulle vara guld värd. Bor vid kusten och det blåser ofta kyliga vindar från havet. Jag önskar mig en röd storlek M

  Reply
 6. Jussi 21 april, 2017 at 13:00

  S, flumino, herr.

  Jag skulle äntligen se snyggare ut än mina kompisar!

  Reply
 7. Malin 21 april, 2017 at 13:02

  L, herr, svart. Vilken rolig tävling! Jag vill tävla om en väst till älskade man som tänker och andas MTB 24h om dygnet men aldrig unnar sig något! Överraskningar i vardagen är alltid uppskattat 😊😊 Kram Malin

  Reply
 8. Katja K 21 april, 2017 at 13:08

  Det skulle vara det perfekta plagget till min “arbetsresa” hem från Groningen, drygt 100 mil, som ska gå av stapeln i maj. Lätt, minimalistiskt, och jag skulle önska mig den i gult, så att den även hjälper mig att synas. Sen får den förstås även vara med i svenska skogen samt i Alperna, så att den ska bli en riktig globetrotter. Dam M i “flumino” önskar jag mig.

  Reply
 9. Stefan 21 april, 2017 at 13:21

  M, herr, svart. Eftersom jag bor i Belgien där det oftast är relativt milt men alltid blåser sidvind, vore det perfekt med en väst.

  Reply
 10. Eszter Simone 21 april, 2017 at 13:22

  Åh se där, jag som letat efter något som tar vinden mot bröstet och kan knäckas vid behov eftersom jag gärna klär av mig under färd än fryser vid start. Vore helt perfekt!
  En rosa i dam small 😀❤️

  Reply
 11. Märta Åblad 21 april, 2017 at 13:27

  Cyklar ofta i min Gore-Tex-jacka och mesar i backarna eftersom jag är så otroligt rädd för att ramla och råka skrapa upp ett hål i min fina regnjacka. Om jag kunde ha något annat (typ en fantastiskt snygg vindväst) så skulle jag nog inte behöva bromsa så mycket i nedförsbackarna. Dam, XS, Dynasty.

  Reply
 12. Isabella 21 april, 2017 at 13:31

  Dam, s, Dynasty/Flourange eller Svart.
  Jag skulle vilja vinna eftersom jag är relativt ny på cykling och inte har något vinskyddande plagg alls i min cykelgarderob ännu. Cykel är ju ingen billig sport, så när cyklen, skor, hjälm med mera var inhandlat räckte pengarna helt enkelt inte till. Jag bor dessutom i en riktigt blåsig kuststad, så den hade kommit väl till användning vill jag lova!

  Reply
 13. Anna . P 21 april, 2017 at 13:33

  En Flumino, dam, storlek M hade suttit fint på mig. Det skulle göra att jag syns lite bättre under alla blåsiga pendlingsturer till/från jobbet. Har noterat att våren är en blåsig årstid i Göteborg. Men skam den som ger sig, bara att trampa på. Men visst hade det varit skönt med bättre anpassade kläder, och gärna synliga sådana!

  Reply
 14. Magnus Aronssom 21 april, 2017 at 13:34

  Medium, herr svart
  Då jag minskat från 97 kg till 70 kg så behövs det en ny garderob. En väst är idag det enda jag saknar.

  Reply
 15. Helena 21 april, 2017 at 13:34

  Väst!♥ Detta underbara, kompletta plagg! Skulle helst ha det på mig alla dagar i veckan!
  Har en cykelväst, men på grund av den extrema kärleken för just detta plagg så faller den i princip i bitar pga såå välanvänd…! Så en ny Featherlight vore ju guld!
  Skulle vilja ha en gul, Flumino (Storlek S, dam) pga att jag vill synas bättre i trafiken. Kanske alla bildårar då inte känner att de bara måste slicka handtaget på cykeln…

  Reply
 16. Camilla 21 april, 2017 at 13:37

  XL svart herr. Skulle passa perfekt både på cykelturer, hundpromenader och trail på fjället.

  Reply
 17. Sophie 21 april, 2017 at 13:42

  Rosa, small.
  Helt klart för att vara snyggast på MTB-tävlingarna! För vem blir inte glad av lite färg? Med en sån väst skulle till och med ett distanspass i storm vara kul.

  Reply
 18. Lotta B 21 april, 2017 at 13:47

  För att bli lika snygg som du, helt enkelt! 😊 Vinner jag vill jag har rosa stl L.

  Reply
 19. Birgitta 21 april, 2017 at 13:53

  ÅÅÅ önskar mig en L dam i färgen Push. Så snygg. Behöver all pepp eftersom jag anmält mig till cykelvasan! och aldrig ägt en väst 🙂

  Reply
 20. Johan Söderqvist 21 april, 2017 at 14:10

  En svart XL herr.
  För det första har jag aldrig ägt en väst men tror helt klart på dig när du säger att det är ett fantastiskt plagg:)
  Och sen ser man ju ruskigt snabb ut i väst med, och vem vill inte göra de liksom;)

  Inte snabbast men kan bli snyggast (klädd) 😉

  Reply
 21. JB 21 april, 2017 at 14:16

  Dam, M i Dynasty till min fru. Hon saknar vindväst, är avis på min och har tittat på just den. Hon förtjänar en snygg och bra väst.

  Jag har en liknande och använder den jämt och inte bara till cykling. Perfekt till vandring när det är kyligt och även till turåkning på skidor på fjället.

  Reply
 22. Jennie 21 april, 2017 at 14:46

  Vill gärna vinna en rosa! Gillar att synas i trafiken. Den vore perfekt till vätternrundanträningen och cykelpendlingen tillofrån jobbet! Många mil utan bil! ✌️

  Reply
 23. Jessica Bengtsson 21 april, 2017 at 15:22

  En Rush i storlek L i damstorlek. För att i år ska jag enbart cykla mindfulness utan tanke på mjölksyratrösklar eller intervaller. Enbart för att det är skönt att vara ute i naturen och samla kraft och energi.

  Reply
 24. Moniqa Runsten Metsävainio 21 april, 2017 at 15:27

  En rosa väst storl M, snart pensionär, får äntligen tid att cykla varje dag. Ska köra cykelvasan i höst och vill gärna synas.

  Reply
 25. Emelie 21 april, 2017 at 15:45

  S dam, i svart! Vill jättegärna vinna en ny väst, har en gammal vit craft-väst sedan tidigare, men pga att vi i detta hushåll har mest mörka träningskläder blev min vita missfärgad och ser numera mer rosa/grå/vit ut. Hehe. Vill ju vara snygg på cykeln!!

  Reply
 26. Nathalie 21 april, 2017 at 16:24

  Skulle så gärna glida runt i en featherlight väst på Östgötaslätten. Alltid svårt att avgöra hur mycket kläder man behöver ha på sig nu under vårkanten, så det vore perfekt med en så lätt väst som är enkel att ta av när man har fått upp värmen.
  S, dam, i röd/rosa

  Reply
 27. Dina 21 april, 2017 at 16:49

  Jag har också en liknande från tidigare, som håller på att slitas sönder. Den är gul/grön. Nu önskar jag den röda. Damstorlek M.

  Reply
 28. Patrik Edlund 21 april, 2017 at 17:24

  Svart storlek L herr, En väst är det bästa, jag brukar köra med väst o bara armar för att hålla mage och rygg varma men ändå bli av med överskotts värmen. Jag växlar mellan Mtb och landsvägshoj och senast jag vurpade i skogen så fick jag en stor reva i min favorit väst, med vätternrundan i antågande kan det vara bra med en ny.
  Mvh Patrik

  Reply
 29. Emma 21 april, 2017 at 17:33

  Skulle vilja vinna en gul i strl xxl. Dels för att den skulle matcha min nya fina cykel och att den syns så bra! Fast kanske mest av allt för att det är så himla svårt att hitta cykelkläder/dam-överdelar i bra storlekar för oss som är större över bysten…

  Reply
 30. Ingrid 21 april, 2017 at 17:40

  Dynasti/Flourange, dam, M
  Kall och frusen jämt…. men gillar inte byltiga kläder…

  Reply
 31. Cilla 21 april, 2017 at 17:49

  En väst är nog ett av de få plaggen jag saknar i min cykelklädesgarderob. Har liksom inte prioriterat den men nu kan det vara dags tycker jag. Våren/sommaren är på G och en väst skulle komplettera resten av kläderna när jag vill ta en tur i vindbyarna på Norra Öland eller när jag ger mig ner på Österlen och njutningscyklar. Det är många färger som är fina men för att välja något som är utanför min komfortzon så får det bli en i färgen Push i storlek L dam. 🙂

  Reply
 32. Johan 21 april, 2017 at 18:23

  I skogen ska jag pressa många watt, över stock och sten- smidigt som en katt
  In på stigar ska jag pusta, frusta också flåsa- även om det kraftigt blåsa
  Då vill jag känna mig som bäst, spinna benen som en galen häst- tacka Craft för utmärkt väst.

  Jag har tänkt köpa en vindväst i typ 3 år men har aldrig fått tummen ur. Klämmer därför ur mig ett halvtaskigt rim i hopp om att du ska rädda mig från vinden och få mig att känna mig bäst och som en galen häst + en smidig katt… Jag vet, ett cheesy rim.

  #därförrimmarjagaldrigfördetbrukarintelåtasåbra

  Modell:Herr Storlek:Large. Färg:Atlantic/Gecko

  Mvh Johan 🙂

  Reply
 33. Anna Maria L 21 april, 2017 at 18:36

  Jag önskar vinna för en featherlight vest vore det perfekta plagget att förstärka klädseln med på cyklingen i triathlonlopp. Sedan tidigare har jag jackan, den är superbra!

  Dam S svart

  Reply
 34. Robert Kallin 21 april, 2017 at 19:02

  Herr M, svart.

  Skulle gärna ha en ny mysig väst att värma mig i, då jag förra året lyckades slita min egen väst i stycken under en vurpa i Skövde. (Billingeracet)

  Reply
 35. Anna, Gbg 21 april, 2017 at 19:22

  En rosa i XL! Skulle passa perfekt nu när jag äntligen ska ut på första passet efter att jag kraschade mitt knä i julas när jag cyklade på bakhjulet! Efter ett gäng månader av rehab och extrem abstinens verkar knäet redo för en “premiärtur” 🙂 En ultralätt väst skulle bli grädden på moset!

  Reply
 36. Malin 21 april, 2017 at 19:36

  Jag vill vinna dam, L, i färgen Dynasty. För att det alltid blåser här på schlätta och en väst skulle vara himla perfekt både för landsväg, mtb och promenader och eventuella löpturer när det blåser för kallt. Dessutom så snygg att jag skulle kunna använda den till vardags som solskydd för mitt operationsärr på halsen som inte får solas i år.

  Reply
 37. Hanna 21 april, 2017 at 19:43

  Hej! Åå, Jag craver denna västen. Jag vill träna ute, skadad i höften och det äter mig upp inombords över att jag inte kan springa! Men! Snart får jag ta ut cyclocrossen och det hoppas jag blir min humörsvingare. Fyfasen för innomhusgym. Jag behöver uppenbarligen den här för att inte frysa brösten av mig här uppe i norrnorrland!
  Storlek s i Svart 🙏

  Reply
 38. Johan 21 april, 2017 at 20:04

  Svart XS Dam.
  Min sambo har äntligen blitt cykelintresserad.
  En fin väst kan vara bra att ha när hon ska ta sig ann sina första lopp.

  Reply
 39. Maria 21 april, 2017 at 20:12

  Skulle vilja vinna en m i dynasty, tittat på den flera År men inte prioriterat det inköpet. Skulle matcha min röda cx superfint

  Reply
 40. Karin 21 april, 2017 at 21:41

  Som mammaledig räcker inte pengarna till både väst och nya cykelskor, och jag la mina på skor, så att vinna en väst i strl small och färgen svart som matchar resten av cykelkläderna bäst (för ja, jag cyklar snabbare om jag är snygg (*ironi)) skulle vara guld värt!

  Reply
 41. Karin Karlsson 21 april, 2017 at 22:27

  Har just börjat upptäcka cyklingens värld!!
  En väst från Craft vore perfekt när jag tränar till, och kör, Sommen Runt i maj. Mitt första cykellopp 😃

  Reply
  1. Karin Karlsson 21 april, 2017 at 22:30

   En väst i rött, stl S, skulle passa mej perfekt 😊

   Reply
 42. Martina Lewitz 21 april, 2017 at 22:55

  Dynasty oh la la la….Strl L dam oh la la la. Har hittar kärleken till västar de senaste åren! Absolut det mest använda plagget hos mig!

  Reply
 43. ann-britt Algeskär 21 april, 2017 at 23:12

  Tänk att vinna sitt favorit plagg 😍. Vilken lycka! Stl m dam skulle sitta fint.

  Reply
 44. Karin 22 april, 2017 at 06:46

  Jag råkar vara en sån som svettas väldigt mycket och det resulterar i att mina träni gskläder luktar väldigt illa efter ett tag😞. Jag skulle behöva byta ut delar av mina outfits och en väst skulle vara perfekt! 😀 En röd i storlek dam M.

  Reply
 45. Leo Pruth 22 april, 2017 at 11:45

  Reflexgul, medium herr. Jag har ärligt talat aldrig testat att cykla med en väst, med det känns som att det borde vara sjukt mycket smidigare med väst istället för hel träningsjacka, speciellt på kortare pass, men även på distanspass med varierande väder

  Reply
 46. Lotta frykholm 22 april, 2017 at 15:20

  Jag hoppas vinna en väst dam stl M. Jag började med MTB i vintras och älskar det. Vi bor på närkeslätten där det nästan alltid blåser, motvind såklart 😉. Jag skulle bli så glad över den snygga västen. //Lotta

  Reply
 47. Agnetha 22 april, 2017 at 17:46

  En sån snygg rosa Push väst (i stl m) skulle passa ypperligt till mig och min cykel. 😃🚴‍♀️

  Reply
 48. Anna 23 april, 2017 at 10:24

  Var med om samma sak som du (MA) för en månad sen och innan hade jag tänkt att det blir nog inte så mycket cykling i sommar. Nu blir det desto mer cykling och då skulle jag bli glad av en rosa väst i M så jag syns på vägen och i skogen!

  Reply
 49. Malin Welén 24 april, 2017 at 12:47

  Min mamma ställer alltid upp för mig och jag vill gärna visa uppskattning tillbaka, och vad är väl mer passande än en cykelväst för att få henne att cykla ännu mer stig med mig?! Färgen på bilden och storlek M dam.

  Reply
 50. Maria 24 april, 2017 at 13:43

  En vit snygg väst i strl m skulle passa bra i min garderob eftersom min nuvarande väst har ett hål på ryggen. Jag gjorde nämligen min första OTB-vurpa häromdagen och passade på att landa och fastna i ett träd.
  Allt gick bra förutom för västen.

  Reply
 51. robertRobert 24 april, 2017 at 14:23

  Herr Large, vit. Skulle helst vilja ha den röd/rosa men den finns tyvärr inte för herr 🙁
  Jag vill vinna en för att jag vill vara snyggast i klungan. Är man inte bäst får man vara snyggast 🙂

  Reply
 52. Anna Jansson 25 april, 2017 at 14:27

  Dam Medium Push. Bara för att jag nästan har tvättat sönder min och att jag vill ha en i mer färg så att jag syns bättre i skogen 😉

  Reply
 53. Josefine 25 april, 2017 at 14:36

  Hallå hallå! Fröken Ahlström önskar en svart super smidig väst att dra upp ur ryggfickan när man når fjälltoppen

  Reply
 54. Henna 25 april, 2017 at 14:43

  Dam, Medium, Push. Cyklade igår och skippade västen jag brukar ha i fickan då den är så stor och bökig att tränga ner i fickan. Jisses vad jag ångrade mig. Det var gemensam gubblänk (brukar vara den enda damen) som stod på programmet och redan på vägen dit började det regna. Cykeltröjan jag hade var inte vattentät och jag bara längtade efter en väst att dra på för att hålla mig torr och varm. Blev dessutom extra mycket väntas i början av länken. En fjäderlätt väst sku ha varit bäst. Måste väl införskaffa mig en om jag inte vinner 🙂

  Reply
 55. Jennie Bournonville 25 april, 2017 at 15:45

  Hepp, en väst till blåsiga Blekingeturer i en snygg färg som matchar min cykel och som syns väl! 😍

  Stl M i Rosa💕🚴🏼‍♀️💕🚴🏼‍♀️💕🚴🏼‍♀️

  Reply
 56. Thomas Ottosson 25 april, 2017 at 16:05

  M Black Herr – Jag behöver en ny väst för att jag har märkt att jag saknar en sådan efter ha läst ditt inlägg 🙂

  Reply
 57. Lina 25 april, 2017 at 17:16

  Sedan jag fick barn för 1,5 år sedan har cykeln mest stått tyvärr. Kanske en väst i strl M kan göra att jag får igång cykelglädjen igen.

  Reply
 58. Pernilla 25 april, 2017 at 17:27

  Åh jag skulle jättegärna vilja vinna för jag har ingen väst! Jag är sån där som svettas kopiösa mängder vid mina turer här i berget och misstänker att den där västen skulle kunna vara skön då den är så pass öppen bak. Jag far över stock och sten, vurpar och har mig som 17 för att träna stenhårt på min teknik nu så jag ska kunna klå mannen här hemma 😉Dessutom är det ju väldigt roligt att se snygg ut tillsammans med pärlan 😊.
  En svart för att matcha allt mitt rosa vore ju snyggt, i storlek L.

  Reply
 59. Sara Borg 25 april, 2017 at 17:55

  Ooooooo! Nära ögat att jag missade detta. Jag vill såklart vara med och tävla (och vinna) för att featherlight är sviiiiinbra som jacka (har två) och då bara måste jag komplettera med en väst också. Det saknas i min cykelgarderob. Jag drömmer om stl S (dam) i färgen push 😃

  Reply
 60. Anki Fagerlund 25 april, 2017 at 17:55

  Oj! Jag missade nästan tävlingen, tur att du påminner på Instagram. Det är klart att jag vill vinna en väst och då gärna en vit i storlek M.
  Älskar att åka ut och cykla oavsett väder men hindras ofta av förkylningar och jag tänker att det är nog en vindväst som fattas för att hindra att jag blir så kall.

  Reply
 61. vardagsekonomen 25 april, 2017 at 18:00

  Strl S, dam i rosa

  Jag har precis börjat cykla o är cykelfrälst. Har endast köpt mig ett par bibs. Dock har jag insett att det vore praktiskt med specifika cykelkläder, därför är jag väldigt sugen på den här västen.

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.