Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Nationaldagsfirande på Mantorps cykeldag

Den sjätte juni hade jag den stora äran att få börja nationaldagsfirandet med en cykeldag i Mantorp. Min tidigare kollega Karin (som i smyg är min idol för hon är himla cool – ingen rockar ett mötesrum fullt med kostymnissar eller styr upp projekt som hon) bjöd in mig och jag tackade ja direkt, älsk på att hänga cykel och hjälpa till att inspirera (och inspireras av) både frälsta och icke-frälsta.

Karin och AnnaKarin som var med och fixade Mantorps cykeldag och Anna Öhrström Enocsson från Vätternrundan. Anna är ju också lite idol, hon har varit MTB-proffs och hon är en grymt duktig speaker som roddat snacket på både IKHP-tävlingar och MTB-SM.

Mantorp är en liten ort i Östergötland, känd för trav och bilsport och man har ingen egen cykelklubb. Däremot finns det ett härligt engagemang, ett sådant där som verkligen imponerar och smittar av sig. Det är många som cyklar och tränar och fixar med bra grejer och cykeldagen var just en sådan, ett toppenexempel på hur roligt och bra det kan bli om man slår sina kloka ihop och hittar på det man saknar. Bara gör liksom – och det kommer att bli kul och bra.

Ingo & Gårdsrosteriet och det där kaffet som är to die for!

Anne & Anders från 1572 MTB Challenge Motala – den lilla uppstickaren bland långlopp som vuxit sig stor och i år blir SM i långlopp. Sjukt fint lopp, så himla synd att jag inte kan åka det i år. Men nästa, då jäklar!

Mjölby CK lånade ut hojar som man kunde prova. Awesome!

Den där tjejen har cykelfikat för mycket eller? Hehehehe.
Vecka 28 och att sätta sig på cykeln är frihet för då känner jag mig rörlig och har inte ont. 

Sushi Burrito mina vänner. Nationaldagslurre deluxe!

Vätternrundan var på plats. Det är mycket Vättern nu, snart smäller det för alla som tränat inför Vätternloppen under våren. 

Gårdsrosteriet var där och sålde kaffe till förmån för Ablocs välgörenhetsrace runt Vättern med Team Mustasch featuring Team Tre Berg, Vätternrundan var på plats liksom Mjölby CK, Ride of Hope, Långlopps-SM aka Motala 1572 Challenge och en härlig food truck med sushi. Yes, ni läste rätt – sushi, undertecknad var hur nöjd som helst över en sushi burrito som blev suddig på bild. Solen sken och folk var sådär härligt röd-dag-mitt-i-veckan-nöjda med livet.

SKidsen cyklade lopp i skogen, jag lånade ut min Scott Spark RC 900 WC till några tjejer som var nyfikna på hur en riktigt bra stigmumsarmaskin kan kännas, folk pratade cykel, fikade och mumsade sushi. Motala IF och NocOut rullade förbi med klungor som distansade inför Vätternrundan och passade på att pausa i solen. Helt enkelt två välinvesterade timmars cykelhäng in på kontot – tack Mantorp för att ni bjöd in mig!

 

2

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  JB
  9 juni, 2017 at 10:33

  Var i Mantorp höll ni till? Bodde där några år på 70-talet när jag var i låg- och mellanstadieråldern.

  • Svara
   Elna
   9 juni, 2017 at 10:42

   Hmmm, nära någon skola, Klämmestorp kanske det hette. Bekant? 🙂

 • Svara
  JB
  9 juni, 2017 at 12:09

  Ah, Klämma. Den skolan fanns inte när jag bodde där. Men det fanns en fruktad pulkabacke som bara dom djärvaste lågstadieungarna väga åka i, Klämmestorpsbacken allmänt kallad Klämma av dom coola ungarna.

 • Svara
  erikssonmariari
  11 juni, 2017 at 10:53

  Vilken härlig dag =)

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.