Elna Dahlstrand
Den renaste Vätternrundan
Cykelblogg

Den renaste Vätternrundan på länge!

Hej vänner! Ni kommer väl ihåg att vi var sura på alla som skräpade ned runt Vättern förra året? Och att vi snackade skräp inför årets Vätternrunda – och att Vätternorganisationen fixat med skräpzoner och jobbat massor med att informera om att det inte är okej att slänga sitt skräp hursomhelst när man cyklar runt sjön? Det är dags för en uppföljning!

Förra veckan gick jag på stan med mamma när telefonen ringde. Det var en journalist från P4 Jönköping som berättade att hon tyckte det var ovanligt rent och fint längs med vägarna där hon bodde och hon hade googlat fram mina inlägg och hittat skräpinläggen och var nyfiken på hur det såg ut hos mig.

Tänk – jag blev så glad, för jag undrade liksom om jag hade tittat fel när jag körde in till stan och inte alls såg lika mycket skräp som jag förväntat mig, men hon bekräftade ju precis vad jag såg – den renaste Vätternrundan på länge. När vi åkte hem från Jönköping samma kväll som cyklisterna rullade runt sjön såg jag dessutom att skräpzonen utanför Ölmstad var smockfull med skräp – så himla fint att alla anstränger sig för att slänga rätt.

Någon timme senare stod jag i ett hörn i en klädaffär och försökte koncentrera mig på att inte kräkas och låta trevlig i direktsändning trots en attack av gravidillamående pga hungrig. Det blev snack om nedskräpning och cykling och just om att det var den renaste rundan på länge – Ulrika som är marknadschef för Vätternrundan berättade om hur de har jobbat och jag gjorde min grej och på P4 finns ett litet, litet klipp från sändningen om ni är nyfikna. 

För att summera det hela – en och annan liquid-kork och gelförpackning och någon flaska och lite annat trams har jag sett men det ser inte alls ut som förra året. Well done Vätterncyklisar!!!

 

14

You Might Also Like...

1 kommentar

  • Svara
    Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!
    28 juni, 2017 at 12:59

    Grymt jobbat! Mår fysiskt illa när jag ser “sportskräp” längs med vägarna (eller ännu värre stigarna!) jag kör. Att nedskräpningen sker under ett MOTIONSlopp förstår jag mig inte alls på :'(

Kommentera gärna, då blir jag glad!