Tänk – det enda hon kommer att bry sig om är att hon är torr, mätt och trygg och det behövs väl egentligen inte så mycket för att fixa det. Vi är dock väldigt priviligierade som kan ge vårt cykelfrö torr, mätt och trygg deluxe – och så sakteliga har vårt hem fyllts på med saker som hon ska ha.

Jag tror jag har börjat boa på riktigt för jag sorterar och tvättar igenom både ärvda, fådda och nyinköpta kläder, jag bäddar i vagnen och vi har grejat i ordning spjälsäng, ställt fram babykorg och köpt allt från febertermometer till blöjor, nagelsax, salvor till bebis såväl som ammande mamma och lite allt möjligt. Idag har jag konstaterat att vi nog har alldeles för mycket pyttiga saker, hon kommer växa ur det mesta på nolltid.

Vi köpte vagn på rea. Förra årets modell av Crescent Classic. Egentligen hade vi bara tänkt kolla in hur det där med vagnar funkar och sedan köpa begagnat och lägga krutet på en bra cykelvagn sedan, men så hittade vi denna till riktigt vrakpris. Lätt att fälla, vändbart handtag och stora hjul som kommer rulla fint på grus- & skogsvägarna här hemma. Vi tyckte dessutom det var kul med en sportig vagn från ett märke som också gör cyklar, passar ju oss – eller hur? Har bäddat med ett fårskinn från svärmor, en filt vi fick av Jossan och en snuttis från Maria.  Crescent Classic

Vi har ärvt mycket fina bebissaker. Här är en randig tröja som cykelfröpappan hade, en nyckelpigspyjamas från min bästaste vän, en fin body med moln som vännen Marias kids haft och en liten mössa jag hade när jag var nyfödd i början av åttiotalet. Ärvda bebisgrejer

Det tog lite tid innan jag vågade köpa något till L. Jag har varit så rädd att något ska gå fel, att ingen bebis ska komma – men till slut klickade jag nervöst på köpknappen på dehär söta små byxorna i ekologisk bomull. Hur gulliga är de inte??? 

Sedan var det som att någon spärr var borta och det blev en hel del shopping. Skaffade pyjamasar och bodysar och tröjor och små byxor. 

Mycket får man bestämma själv men det där med vilket hockeylag man ska heja på – det är inte att diskutera. Bästaste vännens Ollebebis gav bort en napp eftersom han fick ett tvåpack – fint skareva!HV71

Planen är att jag ska försöka amma. Är lite nervös för det. Men skulle det skita sig eller om det skulle behövas en flaska (tillexempel om jag är på rymmen för att träna en kortis) så har vi köpt den här. Cykel + gulligt djur = win! 

När jag var bebis sydde mamma den här fina klänningen. Hennes skills med nål och tråd alltså, det är inte klokt vad hon kan. Vi snackar handsytt rynk (heter det så?), monogram och handgjorda knappar. Liten L ska få låna den och vara fin fastän det är fel bokstav på fickan. 

Jag har köpt lite kläder som inte är träningskläder till mig också, annars gillar jag ju mest att ha träningskläder på mig men det är ju sedan gammalt. Har fastnat för Boob Design – de gör grejer som funkar både med gravidmage och när man ska amma, och dessutom är de himla sköna. Är himla glad att jag blev tipsad om dem, älskar grejerna. Köpte amnings-BH, klänning, omlott-topp, tishor och en sweatshirt, gick loss ordentligt på sommarrean där. Har jag sagt att jag gillar rea? 

Hon kan i princip komma nu, cykelfröet. Eller – förstås vill jag att hon ska stanna i magen så länge som möjligt eftersom det är det bästa för henne även om jag inte trivs med att vara gravid. Det är ju skitsamma vad jag trivs med, det viktiga är att hon har det bra. Men när hon bestämmer sig för att komma ut har vi allt hon behöver. Det som fattas är ett gäng Enervit Rasperry Gel som jag tänkte packa med mig till förlossningen – herregud, det kan bli långt och jobbigt och då vill jag ha min favvoenergi – och så behöver vi en uppsättning lakan till spjälsängen.

Jisses. Vi ska bli föräldrar. Jag ska bli mamma. Och jag har fixat och planerat och ordnat massa grejer långt i förväg och bloggar bebissaker. HUR otippat? Har jag enligt punkt fem i det här inlägget blivit bortförd av aliens nu?

14

8 Comments

 1. Katja 28 juni, 2017 at 19:20

  Underbara pryttlar! Ingen person är nog mer välkommen än en efterlängtad bäbis. Boob gör grymma saker, kommer nog bli nåt köp därifrån när det väl är dags.

  Reply
  1. Elna 29 juni, 2017 at 10:23

   Passa på nu, sommarrea ju! Tycker det är så himla smart att de funkar både med tjock mage och sedan som amningsplagg. Love it. Och jaaaaaa – tänk så efterlängtade de är, och så himla fint det är att gå och vänta på, eller hur? <3

   Reply
 2. Cecilia 28 juni, 2017 at 22:50

  Boob var toppen, jag hade också grejer därifrån. Bra andrahandsvärde när man inte behöver det längre! Fotkräm. Jag säger bara fotkräm. Ner med det i bb-väskan bara. Fråga inte, bara packa ner det. Du kommer tacka mig sen!

  Reply
  1. Elna 29 juni, 2017 at 10:22

   Packar’t – spännande 😀

   Reply
 3. Ida (Träningsblogga) 29 juni, 2017 at 08:51

  Så mycket fina grejer! Och alltså gud vilken spännande grej att bli förälder!

  Reply
  1. Elna 29 juni, 2017 at 10:22

   Ja, det är sjukt spännande, hade liksom aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle se fram emot en bebis så mycket, jag som inte ens tänkt skaffa barn! 😀

   Reply
 4. Snart mormor 29 juni, 2017 at 10:04

  Smock kallas det där “handsydda rynket”! 😘

  Reply
  1. Elna 29 juni, 2017 at 10:21

   Då blir det ju extra roligt om vi får en tjock bebis att klä på klänningen <3

   Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.