Elna Dahlstrand
Semester i Källa Hamn
Vardagsävenyr & utflykter

Kvällssol i Källa Hamn

Vi stack iväg på cyklarna häromdagen. Jimmy på en klassisk sommarstugecykel, ni vet en sådan där som funkar helt okej men växlar lite sisådär och knakar lite här och där men eftersom det är en sommarstugecykel gör det ingenting. Jag körde elcykeln – och elcykel, det är minsann inte fusk – det är gravidlyx det.

Vi cyklade från svärisarnas stuga i Långerum till krokarna där Jimmys morföräldrar bor, i Källa, och styrde ned till Källa Hamn där vi satt en lång stund och filosoferade över livet. Vädret bjöd på ljummen kvällssol som ändå kändes lite kylig i en kall typ av ölandsvind – badkläderna stannade kvar i väskan och vi satt nära varandra på en bänk tills vi behövde cykla oss varma.

Tänk. I näst vi åker till Öland är vi en hel liten familj som åker. Och om vi åker till Källa Hamn en kväll nästa sommar sitter vi nog inte sådär stilla på en bänk och filosoferar, då vaktar vi nog så en liten krabat inte ska krypa ut över bryggkanten, tugga sten, pilla i sig fågelbajs eller övrigt hyss.

De där röda stugorna kan man förresten hyra om man vill bo i Källa Hamn. Ett tips om man vill bo sådär lugnt och skönt, utan restauranger, turister och sommarstress, med lite avskild känsla.Semester i Källa Hamn

3

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  Mari
  22 juli, 2017 at 13:01

  Himla mysigt 🙂

 • Svara
  Leo Pruth
  23 juli, 2017 at 12:08

  Sommarstugecykel är nåt jag kan relatera till från sommarstugan i Skåne, knappt asfalt, mest grus och en för liten cykel som ändå funkar så underbart att rulla runt på där nere. Oftast med alldeles för lite luft i däcken med

  • Svara
   Elna
   23 juli, 2017 at 12:18

   Haha, ja det där med sommarstugecykel är underbart – och så ska man gärna ha lite knasiga inställningar, typ liiiite för hög eller låg sadel och gärna lite glapp i vevarmen eller dålig fotbroms. Det är rätt gött med sommarstugecykel!

 • Svara
  Gravidvecka 35 - Elna Dahlstrand
  24 juli, 2017 at 12:15

  […] Vi har tagit långa sovmorgnar, vi har varit på morfars udde och gård och vi har kört MTB och elcyklat till alla möjliga ställen och vi klappat om cykelfrömagen som bara växer och växer och växer. Vi rundade av veckan med […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.