Elna Dahlstrand
Livet

Måndag

Hej vänner! Har ni haft en fin måndag? Jag har, en superfin måndag. Den var såhär:

07.30: snoozade med katten. Ingen av oss ville gå upp. Katten hade väl varit ute på vift halva natten och jag hade vaknat femtioelva gånger med förvärkar och VILD bebis som sparkade i magen. Helt galen – hon härjade sitt härjigaste någonsin, undrade vad hon pysslade med och tror jag fick svaret lite senare.

08.30: står i badrummet och dricker kaffe och målar mascara. Ungefär samtidigt. Ungefär opraktiskt.

08.40: trasslar in mig och magen bakom ratten i Caddyn. Ungefär tio minuter senare än planerat pga alltid tidsoptimist och just nu gravidlångsam i största allmänhet.

09.03: Vaggar in på Huskvarna Vårdcentrum, graciös som en pingvin, förstås försenad. Ber lite om ursäkt i receptionen innan jag heffaklumpar ned i en stol i barnmorskans väntrum.

09.15:  Pratar cykel med nya barnmorskan. Hur kul att det stod cykelskor på golvet och en cykelflaska på skrivbordet? Hell yeah – bra barnmorska. Blodtryck också bra. Vikt bra. Hjärtljud perfekt och bebisen är fixerad i bäckenet. Jag undrar om det var det som hände inatt när hon härjade sådär – fixerade hon sig då? Hursom, huvudet sitter fast i förlossningkanalen, icker ruckbart, symfus-fundus-mått är spot on, även om kroppen är taskig mot mig är den awesome på att göra bebis och nu kan den komma när som helst!

10.00: har slösurfat en stund i bilen och vaggar in på stora mataffären och handlar viktiga grejer som falukorv, rödspättafilé och lite annat tjafs att göra storkok av. GLÖMMER köpa vattenmelon men har ändå fyllt två matkassar såpass att jag knappt tar mig till bilen på egen hand.

11.45: hemma igen. Släpar in matkassar, packar upp, har lågt blodsocker äter en hel rulle Marabou-choklad och skäms lite för att jag matar bebisfabriken med godis. Superkompenserar med en nektarin.

13.30: vaknar. Eftersom somnade. Är vaken fem minuter sedan ringer en journalist. Hoppas att jag låter pigg och inte nyvaken. Vi pratar cykel. Typiskt bra. Jag glömmer säga att jag vill korra texten innan den går i tryck så det kan ju bli hur som helst och isåfall skyller jag på gravidhjärna.

14.00: försöker producera en text åt kund. Det går skitdåligt. Bestämmer mig för att bara ta blogguppdrag och inte tacka ja till något annat innan bebisen är här, that fucking gravidhjärna kan inte göra bra saker åt kunder just nu. Är lite (mycket) arg över det. Fyller i en blankett. Ogillar blankett. Kommer på att jag inte har ätit lunch, försöker hoppa jämfota in till köket för att fixa mat. (Om man hoppar kanske bebisen kommer, men note to self: kan inte hoppa så bra just nu!)

15.00: hämtar posten. Blir förtjust, har beställt tre likadana böcker. En till mig och två att ge bort. Note to self: slå in och lägg dem på lådan innan du glömmer bort. Kommer på att jag vill ge bort några fler för jag tycker de är så fina så gör en note to self att beställa fler. Jag är skitdålig på presenter och vill bli bättre.

15.40: Sitter i bilen igen. Tio minuter sen igen. Inte förvånad.

16.10: Möter upp Jimmy på jobbet.

16.30: Vi hälsar på viktig människa ett. Snabb men trevlig visit.

17.30: Instagrammar en story från bilen när Jimmy handlar någon livsnödvändig pryl på Biltema. Sedan Sportson och cykelsnack och lite påfyllning av slangar och energi inför chefsmekanikerns deltagande i Mera Lera 12H till helgen. Han ska alltså rejsa, hur kul?

18.00: Äter onyttig mat på Max. Sjukt nöjd över ostdipp och chips. Superkompenserar inte. Äter faktiskt nästan alltid hemlagad bra mat annars, ibland får man!

18.30: Vi hälsar på hos viktig människa två. Snabb men trevlig visit.

20.30: Hemma! Vi åkte ett varv runt Landsjön på väg hem. Kollade på allt fint man vanligtvis kollar på när man cyklar och pratade. Vi funderar på att dra och kolla på solnedgången vid Vättern men är lite trötta och promenerar en vända ned till ån innan vi går in och plockar i ordning lite hemma.

Bra dag. Och rätt mycket gjort fastän jag tycker att jag inte gjort något alls. I morgon blir det sovmorgon. Tänker vakna pigg och producera klart den där jäkla texten som sket sig idag. Har dock inte tagit en enda bild idag – tänker ibland att det vore roligt om jag var bra på att dokumentera helt vanliga grejer, men det är jag inte. Pilutta.

 

 

 

6

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  Karla Hentzel
  14 augusti, 2017 at 22:32

  Fint att få höra om en måndag. Jag tänker på dig dagligen och önskar du bodde närmre eller inom smidig kollektivtrafik. Eller att barnet här helt plötsligt älskade åka bil. Stor kram på dig! ❤

  • Svara
   Elna
   15 augusti, 2017 at 15:30

   Fina vännen! Jag önskar jag vore lite mer benägen att fara och flänga så jag fick tummen ur att träffa dig oftare. Men vem vet – bebisen i magen kanske äääälskar att åka bil? Stora kramar tillbaka!!! ❤❤❤

 • Svara
  Frida G Svensson
  15 augusti, 2017 at 14:01

  älsk på din barnmorska! =)

  • Svara
   Elna
   15 augusti, 2017 at 15:31

   Ja hon var fantastisk! Det var i och för sig vår gamla också, saknar henne – men det var ju en minst lika bra vi fick nu 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.