Elna Dahlstrand
Beräknat födelsedatum
Vänta barn

Beräknat födelsedatum, inget cykelfrö än men en kärleksört att husmorsknepsträdgårdsarbeta igång med

Idag är det beräknat födelsedatum för vårt lilla cykelfrö.

Hundra procent av graviditeten är avklarad. Jag har varit gravid i 280 dagar. Kalendermånad nio, graviditetsmånad tio, vecka trettionio plus sex/fyrtio. Trimester tre och noll dagar plus övertid kvar. Inte många preggobloggar med tjockmagebild kvar nu. Yay!

Vid första ultraljudet daterades vi till den fjärde september och vid nästa flyttades vi till den andra september. Idag. Det är bara fem procent av alla bebisar föds på sin beräknade dag så är det någon dag jag räknat med att hon inte kommer så är det just idag. Men OM hon vill komma innan dygnet är slut så är hon så hjärtans välkommen till världen så det finns liksom inte ord att beskriva. (LÄS: snälla, snälla, snälla, älskade, rara, underbara lilla bebis, kom ut, kom uuuuut, KOM UUUUUUUT!)

Det känns lite overkligt att vi äntligen är framme vid det här datumet. Tiden som gravid har varit en av de mest påfrestande perioderna i mitt liv. En av de mest ensamma tiderna. Av de mest trötta och uppgivna. Omtumlande och upprivande. Sorg och glädje har blandats i en konstig röra. Kroppen har inte fungerat och hjärnan har varit dimmig. Jag har inte varit jag.

Beräknat födelsedatum

De senaste dagarna har jag känt mig gladare än på länge. Lite piggare. Jag är på upploppet, jag ser målsnöret – jag vet vart jag ska. Vart vi ska. Och det känns som att när som helst börjar mitt liv igen efter att ha gått på paus och sparlåga i tio månaders katastrofläge.

Snart är vi tre. Hisnande, magiskt, nervöst, pirrigt och förväntansfullt. 

Förresten. Trädgårdsarbete var det någon som sa – det skulle vara en husmorskur för sätta igång förlossningen. Så jag köpte med mig en vacker liten kärleksört från skördefesten i Äppledalen idag och den ska jag plantera ut i trädgården alldeles strax. Då blir det tre kärleksörter i trädgården. En som är från skott från morfars trädgård, en från pappas trädgård och en som är köpt alldeles särskilt till trädgården där vårt första barn ska springa och leka.

9

You Might Also Like...

8 kommentarer

 • Svara
  JB
  2 september, 2017 at 20:06

  Ja vad säger man? Du kan ju nästan ta på målsnöret nu, men det hjälper ju inte dej. Men oavsett om fröet kommer ikväl, i morgon eller på tisdag så har du varit fantastiskt tapper och mycket generös mot oss läsare med dina härliga blogginlägg där vi fått följa din fröresa på ett kul och nära sätt. Tack för det. Nu ska jag hålla alla tummar tills du skriver här att fröet är ute och allt är bra.
  Kram på dej.

 • Svara
  Cykelkatten
  2 september, 2017 at 20:57

  Kämpa! Snart är din underbara bäbis här! :DDD

 • Svara
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  2 september, 2017 at 21:48

  Snart föder du :). Försök att njuta av de sista dagarna, gör sådant du tycker om. Ät gott, gå på bio eller bara njut av tiden :). Det får tiden att gå 🙂

 • Svara
  Brandisanna421
  3 september, 2017 at 07:23

  Tack för att du har delat med dig av hur du har upplevt din graviditet. Alla upplever vi den olika och inga upplevelser/känslor ska vi kvinnor behöva skämmas över att vi tycker. En graviditet är det tuffaste och mest fantastiska en kvinnokropp kan uppleva. När bäbisen kommer så kommer allt vara glömt. Lycka till👊🏻Det ska även bli spännande att följa din väg tillbaka på cykeln😊 Mvh/Anna (brandisanna421) är själv en sportnörd som nyss har fått bäbis😊

 • Svara
  Ida (Träningsblogga)
  3 september, 2017 at 11:18

  Åh, hoppas ni slipper vänta länge till nu <3

 • Svara
  Gravidvecka 41. Fyrtiofuckingett - en sushimering i magbilder. - Elna Dahlstrand
  3 september, 2017 at 20:56

  […] Beräknat födelsedatum – dagen då inget hände. Det är nog ingen bebis. Det är en 20-kilos ngiri-bit gjord på levande lax som bökar omkring i magen. Snart kommer det att börja poppa makirullar ur öronen på mig – men bebis, nope – det känns kört. Och det som ser ut som en utpoppad navel – det är en rejäl klick wasabi som jag gömt under tröjan. Ba’ så ni vet. […]

 • Svara
  Gravidvecka 42 - Elna Dahlstrand
  10 september, 2017 at 13:34

  […] inte ens lust att ta en ny preggobild så vi pyntar upp inlägget med en från peppigt beräknat datum i vecka 40 och så kan ni ju kika på tjockisbilderna jag la ut på instagram […]

 • Svara
  Trehundrasextiofem dagar efter plusset - Elna Dahlstrand
  26 december, 2017 at 13:33

  […] beräknat födelsedatum höll jag på att explodera. Av otålighet och av gravidsvullenhet. Jag orkade knappt ens gå till […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.