Så kom hon till slut till oss. Lovis Ingeborg Dagny. En älskad och efterlängtad dotter, vårt kära lilla cykelfrö, det vackraste vi någonsin sett. Hon föddes den 15/9 klockan 00.24, vägde 3765 gram och var 49 centimeter lång. Säg hej till det finaste i hela världen!

Vet ni vad hon väntade på? Hon väntade på den femtonde september, exakt ett år efter den där förrädiskt vackra septemberdagen då vi förlorade min mormor. Aldrig trodde jag väl att det skulle vara möjligt att laga just den dagen. Tills hon kom. Tretton dagar över tiden, tre och en halv dag i latensfas och en sisådär tretton timmars förlossning – men strax efter tolvslaget den femtonde september kom hon.

När vi kom hem blommade den där mormorspelargonen jag inte riktigt fått fart på för fullt och jag kan inte låta bli att undra över hur allt hänger ihop – allt det lilla i livet som tillsammans blir så stort att det inte går att sätta ord på. Hur någons slut och någon annans början ändå sitter ihop eftersom vi som fortsätter däremellan överlappar livsöden. Hur både sorg och kärlek kan lätta och smärta och hur ömtåliga och vackra och fascinerande vi alla är.

Nu känns det nya livet overkligt och självklart på samma gång. Vi lär känna varandra och lär oss hur vi ska göra. Vi lyssnar på vårt cykelfrös andetag och vi vyssjar bort gråt. Ena sekunden känner jag mig som en amningsdrottning som får till det klockrent och nästa torkar jag uppgivna tårar.

Jag är glad och tacksam över så mycket. Över hur Jimmy och jag är det bästa av team både till vardags och när det verkligen gäller. Över att Lovis äntligen är här, och att hon är frisk och fin. Tacksam över all proffsig personal på Ryhov i Jönköping – när allt hände som jag inte ville skulle hända tog de mig igenom rädsla efter rädsla och de lät mig inte ge upp fastän jag ville det. Jag är tacksam över fin familj och vänner och omtänksamma grattisar som landar hos oss. Och tacksam över att jag får uppleva allt det här virrvarret av känslor som det innebär att bli det största av allt – mamma till Lovis.

Och vet ni vad? Det var värt det, det var värt precis allt.

P.S. Instagram är snabbt att uppdatera, därför händer det mer där just nu – följ gärna om du inte redan gör det.

37

25 Comments

 1. Camilla 18 september, 2017 at 20:32

  Så fin hon är ❤️ De varmaste kramarna till er!

  Reply
  1. Elna 26 september, 2017 at 12:34

   Tack ❤️

   Reply
 2. helenaenqvist 18 september, 2017 at 20:35

  Vilken fin liten tjej! Stort grattis igen och en lika stor kram! <3

  Reply
  1. Elna 26 september, 2017 at 12:34

   Tack ❤️

   Reply
 3. Lena - gott för själen 18 september, 2017 at 20:49

  Men åh vilket fint inlägg! Du förmedlar verkligen lyckan över att få en sån fin gåva. Ryser över kopplingen till din mormor!

  Lycka till!

  Kram Lena

  Reply
 4. Malin 18 september, 2017 at 21:03

  Åh, så fint! Hoppas du mår bra också. Grattis igen, och vilket fint inlägg, jag får rysningar över livets kopplingar!

  Reply
 5. Anonym 18 september, 2017 at 21:15

  Grattis! Sen måste jag även fråga, har din nya cykel kommit ännu?

  Reply
 6. Katja 18 september, 2017 at 21:28

  Största av grattis till hela gänget, en fantastisk septemberbäbis, helt perfekt på alla sätt och vis! *SUPERGLAD* 😀

  Reply
 7. Emmi - explorista.se 18 september, 2017 at 21:48

  Stort stort grattis Elna & Jimmy! <3 Så glada för er skull! (Och grym headerbild, jag som läser från Feedly har helt missat den!)

  Reply
 8. Clara Edvinsson 18 september, 2017 at 22:03

  Stort stort GRATTIS!! Hon är så fin! Och hon fick ett av mina favoritnamn. Kram till er alla.

  Reply
 9. Uppochhopoa 18 september, 2017 at 22:45

  Underbart och ljuvligt!!!! Tänk att en så liten kan vara så perfekt!

  Reply
 10. Maria S 18 september, 2017 at 23:08

  Fint (be)skrivet. Min farmor dog i augusti förra året och i september fick vi veta att vi väntade Vera. När ett liv släcks tänds ett nytt. Lite “circle of life” liksom! 💕

  Reply
 11. Karla 19 september, 2017 at 06:44

  Men åh, var det det hon väntade på! Älskade lilla Lovis. Vilken häftig koppling, och vad fint du skriver. Här ligger jag tidigt på morgonen och morgonmysammar min stora “bebis” som halvsover/myser och tårarna rinner. Så mycket kärlek bakom dina ord. ❤

  Reply
 12. Nellie 19 september, 2017 at 09:46

  Livet är ibland magiskt. Stort grattis till er!

  Reply
 13. Anna Öhrström 19 september, 2017 at 10:21

  Åh, vilken fantastiskt fin liten tös och vilken underbar dag att vänta med nedkomsten. Du skriver så fint att känslorna går rakt in i hjärtat. Jag önskar er allt gott med den lilla och massor av kärlek!

  Reply
 14. Jonna 19 september, 2017 at 11:26

  Så vackert skrivet att jag blir alldeles tårögd 🙂 Stort grattis! <3

  Reply
 15. MiaShopping 19 september, 2017 at 11:40

  Så underbart och fint skrivet! Stort grattis <3

  Reply
 16. Simon 19 september, 2017 at 14:46

  Bra kämpat och stort grattis! Märkligt hur livet är ibland, kopplingen till din mormor och Lovis (fint namn förresten 😉!). Lycka till med den närmsta tiden, hoppas ni får sova nåt och att allt rullar på som det ska!

  Reply
 17. Birgitta 19 september, 2017 at 15:42

  så fin hon är, grattis igen till er. Njut nu i bubblan 🙂

  Reply
 18. Sara Borg 19 september, 2017 at 18:41

  All kärlek till hela lilla familjen 💕

  Reply
 19. Martin S Ek 20 september, 2017 at 12:22

  Fantastiskt fint! All lycka till er!

  Reply
 20. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

 21. Sofia 28 september, 2017 at 19:26

  Åh så fina bilder och oj så vackert formulerat… “och jag kan inte låta bli att undra över hur allt hänger ihop – allt det lilla i livet som tillsammans blir så stort att det inte går att sätta ord på.” Tack för att du delar med dig av litet och stort, högt och lågt, ytligt och innerligt. Du är en inspiration! Tack. Kram på er

  Reply

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.